Elevii unui colegiu au primit subiectele din 2019 la BAC. Și au dat BAC-ul de 2 ori în aceeași zi

colegiu național cugir
Foto: Captură YouTube

Elevii Colegiului Național ”David Prodan” din Cugir, care au participat la examenul de Bacalaureat de anul acesta, au dat proba la Geografie de două ori, relatează jurnaliștii de la publicația locală alba24.ro.

4 membri ai comisiei de examen au fost cei care le-au dat elevilor subiectele greșite. Dan Cherecheș, șeful comisiei la nivel județean, a explicat pentru Alba24 ce s-a întâmplat: comisia a început să printeze în ordine alfabetică subiectele care au fost extrase, iar când au ajuns la subiectul de la Geografie acesta nu a putut fi printat și comisia a trecut mai departe.

După ce a terminat de tipărit toate subiectele, comisia a revenit la subiectul de la Geografie și l-a scos la imprimantă. Însă, dintr-o eroare, a fost printat cel din 2019. Cei 4 membri din comisie au verificat lizibiltatea subiectelor, dar nu și data.

Elevii au început să rezolve subiectele primite. După un timp, comisia de examen și-a dat seama că sunt greșite, însă era prea târziu. Cherecheș a mai spus că elevii au fost duși într-o altă sală de clasă unde au primit apă, mâncare și cafea.

La ora 14.00, potrivit metodologiei, elevii au dat din nou examenul, cu subiectele corecte.

Potrivit USR Tineret, 23 de elevi de la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir s-au aflat în situația de a da BAC-ul la Geografie de două ori.

Unul dintre elevi a povestit că a terminat examenul și s-a dus acasă, când s-a trezit cu un telefon că trebuie să se întoarcă la liceu și să dea iar proba.

„Am terminat examenul și am plecat acasă, iar după ceva timp primesc un telefon să mă întorc repede la școală, să dau iarăși examenul pentru că nu au fost bune subiectele. E bătaie de joc la adresa noastră”, a spus unul dintre elevi.

Cei 4 membri ai comisiei care se fac vinovați de încurcătură au fost sancționați disciplinar și, timp de 3 ani, nu vor mai avea voie să facă parte din nicio comisie de examen, a mai declarat Dan Cherecheș pentru alba24.ro.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.