Cristina Neagu a fost aleasă cea mai bună handbalistă a lumii. Pentru a patra oară!

cristina neagu
Foto: Cristina Neagu Facebook

Cristina Neagu (30 de ani) a fost desemnată, pentru a patra oară în carieră, drept cea mai bună handbalistă a anului, potrivit Federației Internaționale de Handbal.

Handbalista din România este prima sportivă din istorie care reușește să primească titlul în patru ani diferiți: 2010, 2015, 2016 și 2018.

Interul stânga al naționalei României și al echipei CSM București a obținut, anul trecut, titlul de cea mai bună marcatoare din Liga Campionilor, cu 110 goluri, fiind nominalizată și în echipăa ideală a competiției, cu toate că formația din capitala României a obținut doar locul 3.

Neagu a fost cea mai bună jucătoare a naţionalei României la EHF EURO 2018, accidentându-se înaintea semifinalelor. Fără ea, tricolorele n-au reușit să câștige niciunul din ultimele două meciuri și au încheiat competiția din Franța pe locul 4.

Chiar și așa, Cristina Neagu a stabilit, la Europenele din 2018, un nou record. A devenit cea mai bună marcatoare din istoria competiției, cu 237 de goluri înscrise.

În ianuarie, Neagu a fost aleasă cea mai bună jucătoare din Europa în 2018, într-o anchetă realizată pe pagina de Facebook a Federaţiei Europene de Handbal (EHF), la care au participat peste 10.000 de fani.

Titlul pentru cel mai bun handbalist al anului 2018 a fost cucerit de danezul Mikkel Hansen, care a cucerit trofeul pentru a treia oară.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.