Condamnare pentru tânăra care și-a ucis prietena și i-a aruncat trupul în parc, la Mangalia

Alina Elena Ciobanu a fost ucisă în noaptea de 5 spre 6 august de prietena ei.

Loredana Ionela Atănăsoaie, tânăra în vârstă de 19 ani care și-a ucis prietena într-un hotel din Mangalia, iar apoi i-a aruncat trupul într-un parc, a fost condamnată de Tribunalul Constanța la 15 ani și 3 luni de închisoare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Instanța a condamnat-o pe Loredana Atănăsoaie la 12 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

De asemenea, ea a fost condamnată la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru furt calificat, la 3 ani de închisoare pentru efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase, 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, precum și 9 luni pentru acces ilegal la un sistem informatic.

Instanța a contopit pedepsele, și i-a aplicat inculpatei pedeapsa cea mai grea, aceea a închisorii de 12 ani şi 6 luni, la care se adaugă o treime din totalul celorlalte. Astfel, tânăra a fost condamnată, în total, la 15 ani şi 3 luni de închisoare.

De asemenea, Loredana Atănăsoaie trebuie să plătească și daune morale de 75.000 de euro către Paulina Anăcuță.

În luna august a anului trecut, în urma unui conflict spontan, Loredana Atănăsoaie și-a ucis prietena, Elena Alina Ciobanu, în vârstă de 18 ani, într-un hotel din Mangalia. Ulterior, i-a pus trupul într-o valiză și l-a aruncat într-un parc din oraș. Cele două tinere erau originare din județul Vaslui și se cunoșteau de mai mult timp. Veniseră împreună pe litoral pentru a se angaja cameriste.

Loredana Ionela Atănăsoaie
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.