Cum va fi vremea de 1 Mai. Meteorologii au publicat prognoza: unde vin ploile

nori furtună ploaie vremea pe 15 zile cod galben de ploi
Foto: pixel2013 / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni pentru fiecare dintre regiunile țării. Din păcate, în majoritatea regiunilor țării va ploua începând cu 1-2 mai.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

BANAT

Media maximelor termice va scădea treptat până la începutul celei de a doua săptămâni, când se va situa între 17 și 20 de grade, apoi va crește din nou, astfel că în ultimele zile de prognoză vor fi, în general, între 20 și 24 de grade. Media minimelor termice nu va avea variații semnificative în primele patru nopți și va atinge 9…10 grade; în următoarele patru va scădea cu 5 grade, apoi va reveni treptat la valori asemănătoare celor de la începutul intervalului. Din data de 2 mai va crește probabilitatea de ploaie.

CRIȘANA

Până în data de 6 mai, media maximelor termice va fi în scădere, de la 25…26 de grade în primele zile, la 17…18 grade în ultimele, apoi va crește din nou, astfel că la finalul intervalului va tinde spre 20…21 de grade. Minimele termice nu se vor modifica semnificativ în primele patru nopți, vor scădea până în jurul datei de 6 mai, iar ulterior vor crește din nou, astfel încât media lor, pe tot parcursul intervalului, va avea fluctuații între 6 și 10 grade, cele mai scăzute valori urmând a se atinge în zilele de 7 și 8 mai. Probabilitatea de ploaie va crește începând cu data de 2 mai.

TRANSILVANIA

Media maximelor termice va fi în scădere (6…7 grade) până în data de 6 mai, când va atinge 15…17 grade, apoi va crește, astfel că, la finalul intervalului de prognoză, se va situa în jurul a 20 de grade. Media minimelor termice va fi între 5 și 8 grade în prima săptămână și între 3 și 7 grade în cea de a doua. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare începând cu data de 1 mai.

MARAMUREȘ

Media maximelor termice va scădea treptat până la începutul celei de a doua săptămâni, când va atinge 15…18 grade, apoi va crește, astfel încât în ultimele zile de prognoză vor fi, în general, între 18 și 20 de grade. Media minimelor termice nu va avea variații mari în primele cinci nopți și se va situa între 7 și 9 grade, în următoarele trei va scădea cu 5 grade, apoi va reveni treptat la valori asemănătoare celor de la începutul intervalului, respectiv de 6…8 grade. Din data de 2 mai va crește probabilitatea de ploaie.

MOLDOVA

Până la începutul celei de a doua săptămâni media maximelor termice va scădea treptat, de la 21…22 de grade spre valori de 15…17 grade, apoi va crește, astfel că spre finalul intervalului va tinde spre 20 de grade. Media minimelor termice va avea variații, în general, între 6 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori între 7 și 10 mai. Începând cu data de 1 mai probabilitatea de ploaie va fi în creștere.

DOBROGEA

Media maximelor termice va avea variații, în general, între 16 și 22 de grade. Media minimelor nu se va modifica semnificativ în prima săptămână, când va fi de 10…12 grade, dar în cea de a doua, fluctuațiile vor fi mai mari, între 7 și 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere pe tot parcursul intervalului.

MUNTENIA

Regimul termic diurn va fi în scădere de la 23 de grade media maximelor termice, în prima zi, până în jurul a 18 grade în data de 6 mai. Ulterior se va încălzi, iar din 8 mai se estimează valori ce se vor situa peste 20 de grade. Media minimelor termice va avea fluctuații, în general, între 6 și 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare după data de 1 mai.

OLTENIA

Până în data de 6 mai media maximelor termice va fi în scădere, de la 24 de grade în prima zi spre valori de 17…18 grade, apoi (după data de 6 mai) va crește din nou, astfel că la finalul intervalului va tinde spre 20…21 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 7 și 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere începând cu data de 2 mai.

LA MUNTE

În prima săptămână media maximelor termice va fi în scădere de la 12…14 grade, până spre valori de 5…6 grade, iar a minimelor se va situa între 1 și 5 grade. În cea de a doua săptămână se va încălzi treptat, astfel că până la final, media maximelor va depăși 10 grade, iar minima va fi de 1…2 grade. Începând cu data de 1 mai probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.