Cod galben în 27 de județe. Vor fi ploi, vijelii, grindină, descărcări electrice

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 21:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În total, 27 de județe vor fi afectate de vremea rea.

În intervalul menționat, în Dobrogea, Moldova, Transilvania și local în Muntenia și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

cod galben
Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.