Cod galben de ploi torențiale, vânt puternic și grindină. Lista județelor afectate

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme urâtă. Va ploua torențial, iar vântul va bate cu putere.

Interval de valabilitate: 4 mai, ora 12 – 4 mai, ora 21.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat la munte, în Banat, Crișana, Transilvania, nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

Codul va afecta 26 de județe.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

cod galben
Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.