Cod de caniculă în 10 județe. Un oraș din România se pregătește de Crăciun

FOTO: Călin Bibarț/Facebook
FOTO: Călin Bibarț/Facebook

Meteorologii au emis un Cod galben de caniculă pentru zece județe din vestul și sud-vestul țării. Temperaturile maxime vor ajunge până  la 38 de grade, iar potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, în cursul zilei de joi și vineri disconfortul termic va fi accentuat.

O avertizare Cod galben în vigoare joi și vineri anunță un val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, potrivit ANM.

Avertizarea meteo vizerază județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj și Olt.

Vor fi temperaturi maxime de 31…35 de grade. În Banat și Crișana canicula se va intensifica, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 și 38 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local, mai ales în vestul țării, va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Disconfortul termic se va menține ridicat și la sfârșitul săptămânii, pe alocuri, la câmpie.

La Arad se alege brad de Crăciun

Chiar daca e sub cod galben de caniculă, Primăria Arad se pregătește pentru Crăciun. Primarul orașului anunță că a decis ca pentru sărbătorile de iarnă să fie cumpărat un brad artificial și a început să probeze mai multe modele.

„Nu, n-a venit Crăciunul, dar ne pregătim! Nu mai tăiem pădurea și… evităm eternele discuții!

Am decis achiziționarea unui brad artificial. Unul frumos, de durată, din elemente demontabile, împodobit din belșug cu mii de luminițe cu leduri și alte ornamente, cu o înălțime de 20 de metri și o bază de 7 m, căruia îi este acordată o garanție de 10 ani!

Acum doar probăm modelul la scară redusă… Așteptăm opinii!”, a scris pe pagina de facebook primarul Călin Bibarț.

FOTO: Călin Bibarț/Facebook
FOTO: Călin Bibarț/Facebook
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.