Cine e Emma Răducanu, revelația anului la Wimbledon

Tânăra Emma Răducanu (18 ani), născută în Canada, cu tată român și mama chineză, care concurează pentru Marea Britanie, s-a calificat în turul 3 al turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

Emma Răducanu, care a ajuns pe tabloul principal la Wimbledon grație unui wild card acordat de organizatori, a învins-o pe finalista de la Roland Garros, cehoaica Marketa Vondrousova, în două seturi scurte: 6-2, 6-4.

Jucătoarea de pe locul 338 în clasamentul WTA va încrucișa racheta în meciul următor cu românca Sorana Cîrstea, care a bifat, la rândul ei, o victorie splendidă în fața bielorusei Victoria Azarenka.

”Mă simt ca într-o vacanță. E incredibil. Vreau doar să stau aici cât mai mult posibil”, a declarat Emma, care în urmă cu doar două luni a susținut examenele de la sfârșitul liceului.

Wimbledon 2021 este turneul de debut pentru Răducanu în circuitul de Grand Slam, ea disputând primul meci în WTA în luna iunie.

”De la o vârstă fragedă, părinții mei mi-au spus că atitudinea este pe primul loc, ea îmi va face sau îmi va desface cariera”, a declarat, pentru BBC, jucătoarea cu tată român, care trăiește la Londra de când avea 2 ani.

Răducanu a început tenisul la vârsta de 5 ani și are în palmares 3 titluri ITF.

„Tatăl meu m-a îndrumat spre toate activitatile posibile – balet, step, echitație. Eram o fata timidă, și tata a vrut să mă scoată de sub această carapace”, a mai povestit Emma.