Cele mai frumoase locuri din Bosnia și Herțegovina

Cele mai frumoase locuri din Bosnia și Herțegovina. Foto: Pixabay

O țară distrusă de război, dar care, așa cum a făcut-o de-a lungul istoriei, renaște din nou și din nou, așezată într-un colț de rai din Europa, Bosnia Herțegovina este o destinație turistică prea ușor trecută cu vederea de către români.

Mai jos, găsiți cele mai frumoase locuri din Bosnia și Herțegovina, iar prima destinație pe care o recomandăm este Travnik. Odinioară condus de vizirii otomani, care i-au spus Istabulul din Europa, micul oraș cu doar 20.000 de locuitori aflat la nici 100 de kilometri de capitala Sarajevo este înțesat cu vestigii istorice și numeroase clădiri din Evul Mediu.

Bosnia este faimoasă pentru podurile sale superbe, iar podul Pasa Sokolovic, construit în 1577 de otomani la Visegrad, peste râul Desna, este unul dintre cele mai frumoase.

Și dacă tot suntem la capitolul poduri, niciunul nu este mai faimos decât podul de Mostar. Stari Most face legătura între culturile bosniace și croate, iar Kujundziluk, aflat în apropiere, e unul dintre cele mai mari bazaruri din Europa. Odată ajunși la Mostar, n-ar strica și o vizită în orășelul învecinat Pocitelj, care arată aproape la fel ca în urmă cu o jumătate de mileniu.

Cele mai frumoase locuri din Bosnia și Herțegovina

Neum, stațiunea bosniacă de pe litoralul Adriaticii, este, de asemenea o destinație bună. Bosnia are doar 10 kilometri de coastă, însă peisajul este minunat.

Nicio vizită în Bosnia și Herțegovina n-ar trebui să ocolească frumosul oraș Banja Luka. Inima economică și culturală a Republicii Srpska, în nordul Bosniei, oferă o cu totul altă experiență, anii de stăpânire austro-ungară fiind vizibili în arhitectura și atmosfera orașului.

Încheiem cu Sarajevo, capitala Bosniei. Supranumit ”Ierusalimul Europei”, aici se găsesc moschei, biserici, sinagogi și catedrale faimoase, însă orașul este unul modern, care a depășit cu bine grele încercări din timpul războiului din Iugoslavia.

Cele mai frumoase insule din Grecia