Ce tip de măști vor purta copiii dacă se întorc la școală?

rezultate evaluare națională 2018 târgoviște
Foto: scoalacoresi.ro

În timp ce Guvernul se pregătește și de varianta școlii online, alocând sute de milioane de euro pentru dotarea elevilor cu tablete, epidemiologii avertizează că elevii pot fi ”purtători ascunși” ai virusului.

Un studiu realizat la Spitalul General din Massachusetts, din SUA, arată că micuții de toate vârstele au ”încărcături virale ridicate, mai ales în primele două zile de infecție”, spune Lael Yonker, directoarea instituției medicale.

”Copiii ⁣ sunt o sursă posibilă de răspândire a virusului şi trebuie ţinut cont de acest lucru în etapele de redeschidere a şcolilor″⁣, mai spune specialistul din SUA.

Pe de altă parte, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, spune că măștile obișnuite nu sunt o soluție pentru protejarea elevilor la școală.

”Noi nu purtăm mască de dragul măștii, ci purtăm ca să limităm transmiterea bolii. Asta trebuie să fie ținta acestui program care își propune să minimalizeze transmiterea infecției în școli”, a spus Rafila, la Digi24.

”Alternative întotdeauna există… Sunt vizierele acelea, de exemplu, care cred că le-ar plăcea copiilor și ar putea fi folosite la un moment dat. Ar fi o chestiune atractivă pentru copii, așa cum personalizarea măștilor cred că ar fi foarte importantă”, a adăugat Alexandru Rafila.