Ce note a luat fiica ministrului Educației la Bacalaureat

rata de promovare bac 2019
Foto: olttv.ro

Fiica ministrului Educației, Teodora Popa, a obținut media 9,26 la examenul de Bacalaureat. Potrivit Hotnews.ro, tânăra este absolventă a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, secția Științe ale Naturii.

La Limba și literatura română, fiica ministrului Valentin Popa a luat 8,85, la Matematică a fost notată cu 9,55, iar la Chimie a fost punctată cu 9,4. În Suceava, după publicarea primelor rezultate la Bacalaureat, a obținut media 10 un singur elev.

Rezultatele s-au afișat astăzi pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro. Cei care sunt nemulțumiți de note pot depune contestații până la ora 16:00. Rezultatele finale de la Bacalaureat, după contestații, vor fi afișate pe 9 iulie 2018.

Elevii care au promovat clasele liceale cu medii generale de peste 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obținut media 10, primesc diplomă de merit.

Ministerul Educației a mai anunțat că începând de anul trecut, în urma evaluării lucrărilor contestate, „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”.

Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii. A doua sesiune a Bacalaureatului de anul acesta va fi în august.

Cei care nu trec Bacalaureatul trebuie să știe că înscrierile se fac între 10 şi 13 iulie. Cei care au avut corigenţe se pot înscrie pe 27 iulie.

Prima probă, la limba şi literatura română, va fi pe 20 august, pe 21 august se dă examen la limba maternă, pe 22 august se susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august se dă proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele se afişează pe 1 septembrie, iar în aceeaşi zi, până la ora 16:00, se pot depune contestaţiile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.