Ce a declarat șefa ITIA, după ce a aflat că TAS i-a micșorat suspendarea Simonei Halep. Câți bani trebuie să-i plătească sportivei românce

Foto: Simona Halep (Facebook)

Simona Halep a câștigat procesul de la Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS), iar pedeapsa de 4 ani pentru dopaj, dată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), a fost redusă la 9 luni. Practic, Simona Halep a ispășit deja pedeapsa și poate juca din nou în turnee.

La scurt timp după ce s-a aflat că Halep se poate întoarce pe terenul de tenis, pe site-ul oficial al celor de la ITIA a apărut și o primă reacție, prin vocea lui Karen Moorhouse, cea care ocupă funcția de director executiv.

„Un element esențial al procesului anti-doping este posibilitatea sportivului de a contesta, iar ITIA respectă atât acest drept, cât și verdictul ulterior. ITIA așteaptă motivarea integrală, pe care o va analiza amplu”, a declarat Moorhouse.

Deoarece perioada de suspendare a început să curgă de pe 7 octombrie 2022 (n.r. când Halep a fost suspendată provizoriu), românca poate juca din nou tenis, întrucât se consideră că perioada de 9 luni s-a încheiat la data de 6 iulie 2023.

Avocatul Simonei Halep, Bogdan Stoica, a declarat că TAS a decis să oblige ITIA să plătească 20.000 de franci elvețieni, cu titlul de „contribuție la efortul de apărare” al sportivei.