Câți medici din România s-ar vaccina împotriva coronavirusului

Medicul Valeriu Gheorghiță. Foto: Spitalul Militar Central Carol Davila

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că în rândul doctorilor din România rata celor au spus că se vor vaccina este de 70%. DE asemenea, în spitalele COVID, peste 90% din personalul medical a spus că intenționează să se vaccineze.

Într-o intervenție la Digi24, medicul Gheorghiță a fost întrebat cu privire la reticiența unor medici de a se vaccina împotriva coronavirus.

„Dintr-o analiză, vorbim de o rată de acceptare de moment, vizavi de vaccinarea personalului medical, estimată la aproape 70%. E un procent bun. Cu mențiunea că în spitale unde sunt îngrijiți pacienți cu COVID, rata de acceptare crește la peste 90%, iar la medicii de familie rata de acceptare este 80%, iar la sistenții medicali de 82%. Sunt date pe care le analizăm, defalcate pe județe, pe tipuri de unități medicale medicale. Semnalul e unul foarte bun”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

De asemenea, acesta a mai spus că „ cumva legitimă și pe bună dreptate reticiența, pentru că nu avem încă niște date pe care să ne uităm care să vină de la aceste agenții (n.r. producătorii vaccinurilor)”.

„Cred că printr-o informare corectă,  printr-o transmitere corectă a beneficiilor, a riscurilor, vor crește nivelurile de acceptare atât în rândul personalului medical, cât și în rândul populației. Este un demers la nivelul Europei, un demers comun din care România face parte. Campania de comunicare și informare este placa turnantă care va sta la baza succesului acestei campanii de vaccinare, alături de organizarea logistică și partea medicală propriu-zisă”, a mai spus medicul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.