Cât de des trebuie să schimbăm masca de protecție?

mască de protecție
Foto: mohamed_hassan / pixabay.com

Guvernul României a anunțat că masca de protecție va fi purtată în spațiile închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.

Potrivit autorităților, masca de protecție ar trebui schimbată o dată la cel mult patru ore. De asemenea, există și obligativitatea operatorilor economici care își reiau activitatea să ofere soluții de dezinfecție a mâinilor la intrarea în clădire.

Pe durata stării de alertă se poate suspenda activitatea de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât și la terasele din exteriorul acestora.

Cât de des trebuie schimbată masca de protecție

Sunt preferate stabilimentele de tip drive in și take away, dar și cele care oferă livrare sau room service.

Iată ce alte activități comerciale vor fi permise în timpul stării de alertă, care va debuta în 15 mai:

a) vânzarea produselor electronice și electrocasnice, doar dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliul/sediul cumpărătorului;
b) activitatea desfășurată de operatorii economici din cadrul centrelor comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei și este întreruptă comunicarea cu restul complexului;
c) activitatea desfășurată de către magazinele agroalimentare, farmacii, cabinetele stomatologice, curățătorii de haine și centrele de îngrijire personală, precum și vânzarea produselor și serviciilor de optică medicală.

Proiectul de lege, aprobat de Guvern și transmis Parlamentului pentru dezbatere, prevede obligativitatea purtării măștii de protecției în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

O mască ar trebui schimbată, spun guvernanții, la cel mult patru ore.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.