Cât costă un Porsche vândut de ANAF?

Foto: Pixabay

Fiscul a scos la licitație numeroase mașini confiscate de la datornici. Prețurile automobilelor second hand vândute de ANAF sunt foarte avantajoase.

Unele modele au prețuri de pornire de doar câteva sute de euro, însă există și modele de lux, mai scumpe.

Fiscul cere 4.600 de euro pentru un automobil Porsche, cu motor de peste 3.000 de centimetri cubi, în timp ce pentru o mașină din 2006, cu motor diesel, prețul este de 3.300 de euro.

La licitația ANAF este și un automobil produs în 1995, pentru care nu s-a găsit cumpărător în alte două ocazii, care costă doar 110 euro.

“Pentru participarea la lictație, ofertanţii depun cu cel puţin o zi înainte de data licitației următoarele documente: oferta de cumpărare în loc închis, dovada plății taxei de participare reprezentând 10% din preţul de pornire al lictatiei, actul de identitate/ certificat de înregistrare ORC, declaraţia pe propria răspundere a ofertantului prin care certifică faptul că nu este persoana interpusă cu debitorul”, a declarat Anca Șandru, de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu, citată de Stirile ProTV.

Toate mașinile vândute de Fisc pot fi găsite pe site-ul ANAF, la secțiunea anunțuri. Mașinile nu sunt singurele obiecte vândute în aceste zile.

În medie, prețul unui automobil care ajunge la a doua licitație scade cu 25 la sută, în timp ce la a treia licitație, prețul scade cu 50%.