Casa de 5.800 de euro care e gata în 8 ore

FOTO: allwoodoutlet.com
FOTO: allwoodoutlet.com

O companie specializată în construcția de case de mici dimensiuni a gândit un proiect de locuință minimalistă pe care îl vinde online, pe Amazon. Casa costă în jur de 5.800 de euro.

Potrivit producătorilor, Allwood, casa poate fi „construită” de oricine, ca în cazul unei mobile Ikea, în doar 8 ore.

Acest gen de casă este potrivit pentru cei care un teren și nu au bani sau nu vor să investească prea mult. Poate fi folosită ca o casă de grădină, birou, cameră de oaspeți sau chiar un mic magazin.

Are o suprafață de aproximativ 52 de metri pătrați și este formată dintr-o cameră și o mică terasă acoperită.

Structura caselor este din lemn care, potrivit producătorilor, provine din zona Scandinaviei și zona Baltică.

„Solvalla este un proiect versatil. Ar putea, de exemplu, să fie amplasată și pe acoperișurile clădirilor. Asamblarea structurii din lemn se face în doar o zi de doi adulți. În kit există și indicații cum să ridici casa pas cu pas. Nu e nevoie de unelte speciale”, spun producătorii casei.

De asemenea, foarte important de precizat, proiectul de bază, cel de 5.800 de euro, nu include și o baie sau sisteme pentru conectarea la electricitate. Pentru toate acestea se plătește în plus.

Se pare că proiectul se bucură de succes pentru că pe Amazon nu mai sunt astfel de căsuțe la vânzare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.