Bianca Costea a luat aurul la 50 de metri liber, David Popovici la 100 de metri

Bianca Costea FOTO: Captură video Youtube/ FRNPM
Bianca Costea FOTO: Captură video Youtube/ FRNPM

Bianca Costea a reușit să obțină medalia de aur în proba de 50 de metri liber la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. În finală, Bianca a făcut o cursă formidabilă și a luat medalia de aur cu timpul de 25 de secunde și 35 de sutimi. La Europenele de juniori care au au avut loc în iulie în România, Bianca Costea a reușit să obțină medalia de argint la această probă.

Bianca Costea este originară din Galați și, deși este junioară, a reprezentat România la Jocurile Olimpice de anul trecut de la Tokyo, la 50 de metri liber și la 100 de metri liber.

Și David Popovici a reușit să obțină o nouă medalie de aur la proba de 100 de metri libere la Campionatul Mondial de Înot pentru juniori.

„Ce final frumos de reprezentaţie pentru David Popovici la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima! Sportivul român în vârstă de 17 ani a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber cu timpul de 47.13 s. David a dominat clar finala, terminând cursa la peste două secunde faţă de locul secund, ocupat de Jere Hribar (Croaţia) – 49.37 s. Pe locul trei s-a clasat Nikolas Antoniou (Cipru) – 49.91 s”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Nataţie.

În aceeași zi, Vlad Ștefan Stancu a reușit să obțină medalia de bronz în proba de 1.500 de metri liber. A mai reușit un argint la 400 de metri liber și bronz la 800 de metri liber.

La această competiție, România a fost reprezentată de nouă înotători și a încheiat competiția pe locul 4 în clasamentul pe medalii, după Japonia, Ungaria și Polonia.

Au mai fost luate două medalii de aur prin David Popovici la 200 de metri liber și prin echipa de ștafetă 4X100 de metri masculin formată din David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.