Băiat de 5 ani bătut și închis în debara de educatoare pentru că nu voia să se culce

copil închis în debara grădiniță brașov
Directoarea grădiniței (dreapta) a sancționat-o doar cu un avertisment scris pe educatoare. Foto: Captură Brașov TV

Un băiețel de 5 ani de la o grădiniță de stat din Brașov a fost bătut, iar apoi închis de educatoare în debara, cu lumina stinsă, deoarece nu a vrut să se culce, relatează televiziunea locală Brașov TV.

Incidentul s-a petrecut la jumătatea lunii ianuarie în grădinița de stat numărul 23 din Brașov.

„El a fost luat din pătuț, trântit pe scăunel, plesnit peste cap, dat cu capul de masă, după care a început să plângă. A fost băgat în debara, încuiat cu lumina stinsă. Doamna s-a apropiat de ușă urlând că așa o să se întâmple de fiecare dată când nu va dormi. După care, după câteva minute a fost scos, băiatul plângea, iar unul dintre colegi spunându-i un lucru, copilul a început să râdă. Iar doamna, văzând că copilul râde, a spus că înseamnă că nu s-a speriat suficient și l-a băgat din nou în debara, tot cu lumina stinsă și încuiat”, a povestit Corina, mama băiatului, pentru Brașov TV.

Femeia și-a recunoscut fapta după ce părinții băiețelului de 5 ani au făcut timp de aproape două luni plângeri și demersuri la autorități.

Subiectul a fost discutat apoi și la o ședință cu părinții.

„Pe lângă cauza noastră au mai apărut foarte multe probleme relatate și de alți părinți, cum că copiii noștri nu erau lăsați la toaletă, că nu aveau voie să bea decât două pahare de apă pe zi”, a mai povestit mama băiatului.

Mai mult, una dintre îngrijitoarele de la grădiniță îi jignea pe copii zilnic, făcându-i „nesimțiți”, „proști”, „obraznici”.

Anișoara Borcan, directoarea grădiniței, a declarat că educatoarea a fost cercetată disciplinar și că a fost sancționată cu avertisment scris. Însă ea se află în continuare la catedră.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.