Australia: 24 de persoane puse sub acuzare pentru că au pus focul intenționat

incendiile din australia
Foto: Captură YouTube TODAY

Autoritățile din Australia au pus sub acuzare 24 de persoane pentru că au pornit intenționat incendii de vegetație, relatează CNN.

Deși incendiile de vegetație de pe continentul australian sunt cauzate în principal de secetă și de căldura extremă, zeci de oameni se fac vinovați pentru o parte din incendii, consideră oficialii australieni.

Poliția a acuzat 24 de persoane că au pus focul intenționat în statul New South Wales.

În total, începând din data de 8 noiembrie, poliția din acest stat a identificat 183 de persoane, dintre care 40 minore, care se fac vinovate de diferite infracțiuni în legătură cu focul. Unele persoane au fost doar avertizate, în timp ce altele au fost puse sub acuzare.

De exemplu, 47 de persoane au fost sancționate deoarece au aruncat o țigară aprinsă sau un chibrit pe jos.

Cel puțin 24 de oameni au murit în Australia de la începutul incendiilor. Acestea au lovit întregul teritoriu al țării, însă cel mai grav lovit a fost statul New South Wales. Incendiile devastează Australia de luni bune, arzând case și distrugând orașe întregi.

Aproape 7,3 milioane de hectare de pământ au fost arse (în special zone sălbatice, păduri și parcuri naționale, unde trăiesc numeroase animale).

Potrivit ecologiștilor de la Universitatea din Sydney, aproape o jumătate de miliard de animale au fost afectate de incendii doar în statul New South Wales, iar despre milioane dintre ele se crede că au murit. Numărul se referă la păsări, reptile și mamifere (cu excepția liliecilor). Insectele și broaștele nu sunt incluse în această estimare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.