Asistentă medicală, prinsă când lua șpagă de la un investigator sub acoperire

mită șpagă medic asistentă
Foto: WiR_Pixs / pixabay.com

O asistentă medicală din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Buzău a fost reținută pentru trafic de influență, după ce a fost prinsă în flagrant delict în timp ce primea bani de la un investigator sub acoperire, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău într-un comunicat de presă.

S.M., asistentă de medicină legală în Buzău, a fost prinsă de investigatori în timp ce primea 600 de lei (a doua tranșă din suma totală de 1.200 de lei) de la investigatorul sub acoperire. În schimbul banilor, asistenta urma să facă demersuri pe lângă medicul legist din aceeași instituție, pentru ca acesta elibereze un certificat medico-legal din care să reiasă că persoana respectivă (investigatorul) a fost agresată fizic și avea nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale.

Certificatul medico-legal solicitat urma să fie ataşat plângerii penale despre care investigatorul sub acoperire a informat-o pe asistentă că intenţiona să o depună la poliție.

Asistenta a fost reținută în cadrul unui flagrant delict organizat luni, 11 martie, de procurorul specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (Serviciul Operații și Serviciul Județean Anticorupție Buzău).

Asistenta medicală este cercetată pentru trafic de influență. Procurorii o acuză că, în perioada 10 octombrie 2023 – 11 martie 2024, a primit sume de bani în cuantum total de 2.300 de lei şi produse de origine animală de la diferite persoane, care au depus solicitări la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Buzău în vederea eliberării certificatelor medico-legale.

Foto: WiR_Pixs / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.