Asistentă, către o pacientă: „Vrei să te omor eu?”

FOTO: stux/Pixabay.com
FOTO: stux/Pixabay.com

O asistentă de la Spitalul Județean din Drobeta-Turnu Severin a fost înregistrată de mama unei paciente în timp ce se răstea la ele. Pentru că fata avea dureri mari, mama a mers la asistentă și i-a cerut să o ajute. În replică, asistenta s-a înfuriat și i-a răspuns pe ton răstit că a făcut tot ce se putea și va chema paza spitalului pentru a o da afară.

Imaginile au fost înregistrate de mama pacientei și au fost publicate de Ziarul din Mehedinți.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că a văzut imaginile.

„Acesta nu este un test (n.r. referire la programul pacienților falși trimiși în spitale), din păcate, ceea ce mi-ați arătat dumneavoastră. E o situație reală care a fost sesizată și sunt convinsă că cei care urmăresc, adică Direcția de Sănătate Publică Județeană va lua niște măsuri. Pentru că are competențe pe verificarea calității actului medical.

Cu atât mai mult mă bucur că am luat decizia implementării poveștii pacientului misterios care nu este trimis în spital doar pentru a verifica dacă se ia șpagă, așa cum fals s-a spus, ci pentru a verifica modul de comportament al personalului medical, respectarea regulilor, a procedurilor, a protocoalelor, tot ceea ce ține de un act medical de calitate”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Referindu-se la programul pacientului fals, Sorina Pintea a declarat săptămâna aceasta, la TVR 1, că nu înțelege de ce măsura a stârnit controverse și nemulțumiri în rândul unor persoane din sistemul medical.

„Nu ne-am transformat într-o poliţie, în niciun caz. Aceste neajunsuri sunt sesizate conducerilor unităţilor sanitare, care trebuie să ia măsurile care se impun. Deci sunt nişte lucruri fireşti, care se întâmplă în toată lumea civilizată şi vă spun foarte sincer nu am înţeles de ce această controversă pe această temă”, a declarat Sorina Pintea la TVR 1.

Ministrul a mai precizat că ideea nu îi aparține și implementată de ani de zile în Europa.

FOTO: stux/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.