ANAF a vândut mașini ieftine. BMW evaluat la 500 de euro

ANAF a vândut la licitație, săptămâna aceasta, mai multe mașini confiscate în ultimii ani. Potrivit Știrile Pro TV, cel mai scump automobil a fost un Lamborghini din 2006, care i-a aparținut patronului unei clinici medicale acuzat și condamnat la închisoare pentru trafic de ovule.

Mașina sport a fost adjudecată cu 57.000 de euro la a doua licitație organizată, la care au participat 13 persoane. A fost evaluată anul trecut la 70 de mii de euro, însă la prima licitație nu a cumpărat-o nimeni.

Mașina, veche de 12 ani, are un motor V5 de 5 litri și este pe benzină. Pe site-urile de profil ar apărea că a avut înregistrată și o avarie.

Alte șase mașini confiscate de ANAF, fabricate între 1997 și 2005, au fost vândute la licitație. De exemplu, un autoturism marca BMW 318i, din 2000, pe benzină, a avut un preț de pornire de 2.475 de lei, echivalentul a aproximativ 500 de euro. ANAF a mai scos la vânzare, printre altele, și un BMW seria 7, din 2005, cu un preț de pornire de 9.900 de lei.

De asemenea, un automobil Audi A6, din 1998, a fost evaluat la 2.750 de lei.

Cei care sunt interesați să participe la aceste licitații trebuie să depună cu cel puțin o zi înainte de data licitației următoarele documente: oferta de cumpărare, dovada plății taxei de participare reprezentând 10% din prețul de pornire a licitației, copie după actul de identitate și declarație pe proprie răspundere prin care se certifică faptul că nu este persoană interpusă cu debitorul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.