Alți doi români au decedat de coronavirus în Italia

spital operație medic
Foto: sasint / pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că numărul victimelor provocate de epidemia de coronavirus în rândul românilor de peste hotare a ajuns la trei.

Toate cele trei decese au avut loc în Italia.

Pe lângă primul caz petrecut în urmă cu câteva zile (n.r. – o femeie în vârstă de 80 de ani care se trata în Italia pentru alte afecțiuni), MAE a anunțat azi că alți doi români – sora primei victime și un bărbat – au încetat din viața din cauza virusului periculos.

Dacă în România numărul persoanelor infectate a sărit de 300, în afara granițelor sunt infectați cu COVID-19 29 de cetățeni români: 23 sunt în Italia, 2 în Namibia și câte unul în Spania, Luxemburg, Irlanda și Tunisia.

Situația teribilă din Italia nu dă semne de a se îmbunătăți, aici fiind înregistrate deja peste 3.400 de decese din cauza COVID-19.

În România, dintre cele 308 persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire (bilanțul anterior era de 277 de cazuri).

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.