Un român din Italia a murit din cauza coronavirusului

spital operație medic
Foto: sasint / pixabay.com

Un român din Italia a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus, anunță Ministerul Afacerilor Externe. Cetățeanul român avea și alte afecțiuni medicale.

Potrivit postului de televiziune Digi 24, este vorba despre o femeie de 80 de ani din județul Maramureș, care venise în Italia pentru a se trata de alte afecțiuni. Ea a murit în regiunea Lombardia.

Până acum, în Italia s-au înregistrat 1.266 de decese din cauza virusului din China, iar 17.660 de persoane au fost infectate.

Numai vineri, 13 martie, în Italia au murit 250 de oameni din cauza coronavirusului.

MAE a mai anunțat că sâmbătă, 14 martie, 9 cetățeni români vor fi readuși în țară, ca urmare a eforturilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale și ale altor autorități.

Aceștia sunt cetățeni români non-rezidenți în Italia, care se aflau acolo temporar, ca turiști sau pentru intervenții medicale, și care au fost afectați atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât și de măsurile adoptate de către autoritățile române de suspendare a zborurilor și a curselor de transport rutier de persoane înspre și dinspre Italia.

Ei nu au avut alternativă reală de a-și continua șederea pe teritoriul Italiei.

La sosirea în țară, cei 9 cetățeni români vor fi preluați de către Direcția de Sănătate Publică și plasați în carantină într-o unitate din București, în conformitate cu măsurile adoptate de către autoritățile române pentru cetățenii care vin în România din Italia.

Foto: sasint / pixabay.com