Admitere facultate 2019. Care sunt cele mai căutate universități din România

academia de studii economice
Academia de Studii Economice. Foto: Mihai Petre via Wikimedia Commons

Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Politehnica din București au atras, până acum, cei mai mulți candidați la înscrierile la facultate din acest an.

Înscrierile nu s-au încheiat, astfel că este posibil ca ierarhiile să se modifice. La Universitatea din Cluj s-au înscris, până acum, peste 13.000 de candidați, scrie Edupedu, care a analizat situația înscrierilor la Universitatea Babeş Bolyai, Universitatea de Medicină din Bucureşti, SNSPA, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea Politehnică Bucureşti şi Academia de Studii Economice din Bucureşti.

În acest an, la instituțiile de învățământ din țară sunt disponibile 63.771 de locuri bugetate, cu 500 mai multe decât anul trecut.

La concursul de admitere de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, care are loc în 24 iulie, sunt deja peste 3.000 de candidați, printre care sunt și aproape 20 de absolvenți de liceu care au obținut media maximă la Bacalaureat.

Admitere facultate 2019: Concurență de 6 / loc la ASE

Concurența pe locurile de la buget este deja de trei pe un loc.

Situația este similară la SNSPA, unde concurența este de 2,5 candidați / loc.

La Politehnica din București sunt 5.661 de candidaţi înscrişi pe cele 4.800 de locuri disponibile la buget. Cei mai mulţi, 1152 de înscrişi, sunt la Facultatea de Electronică, pe 635 de locuri fără taxă. Pe locul al doilea este Automatica şi Calculatoare, cu 1144 de candidaţi înscrişi la 580 de locuri bugetate, iar pe 3, Facultatea de Transporturi – 512 candidaţi care vizează cele 469 de locuri fără taxă.

La Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, sunt aproape 10.000 de candidați care se luptă pentru 3.500 de locuri ”la buget”, în timp ce la Academia de Studii Economice București, concurența este de 3,4 candidați / loc, cea mai râvnită specializare fiind Resurse Umane de la Facultatea de Administrație și Management Public, cu 6,5 candidați / loc. La Cibernetică sunt 6 candidați pe loc.