Acum și la țară. Primarul unei comune a plantat palmieri pe marginea drumului

palmieri șimian
Foto: Captură Digi 24

Primarul din comuna Șimian, din județul Mehedinți, a plantat palmieri pe marginea drumului, în ciuda faptului că localitatea pe care o conduce are probleme mult mai grave.

Cei 140 de palmieri au costat 100.000 de lei, a declarat primarul pentru postul de televiziune Digi 24. Banii au fost cheltuiți din bugetul local.

Primarul Constantin Trușcă de la PNL a mai spus că ideea i-a venit după ce a văzut palmieri în țările pe care le-a vizitat în vacanțele petrecute peste hotare.

Aflată chiar pe malul Dunării, lângă Drobeta-Turnu-Severin, comuna Șimian are o populație de puțin peste 10.000 de locuitori, conform celui mai recent recensământ.

Foto: Captură Digi 24
Foto: Captură Digi 24

Comuna este formată din satele Cerneți, Dedovița Nouă, Dedovița Veche, Dudașu, Erghevița, Poroina, Șimian (reședința) și Valea Copcii.

Dincolo de faptul că nu are asfalt pe toate străzile, comuna se confruntă și cu o gravă poluare cu praf din cauza depozitului de cenușă de la fosta termocentrală Halânga, aflată în apropiere. GreatNews a scris despre coșmarul prin care trec locuitorii din Șimian în urmă cu câțiva ani.

Anul trecut, și primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a plantat palmieri la Piața Unirii, însă aceștia au fost scoși ulterior în urma dispoziției date de primarul general Nicușor Dan.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.