Bucureștiul are, de azi, palmieri în Piața Unirii. Negoiță: „Vom avea și în București unde să facem poze cu palmieri”

palmieri bucurești piața unirii
Foto: Facebook

Bucureștiul are, de azi, palmieri în Piața Unirii. Palmierii au fost plantați de muncitori chiar în această dimineață în câteva ronduri din centru.

Zona respectivă se află în administrația Primăriei Sector 3, condusă de primarul Robert Negoiță, care a și anunțat pe pagina sa de Facebook că palmierii sunt aclimatizați și că rezista și la temperaturi negative.

„Uitați cu ce surpriză venim. La Piața Unirii avem palmieri. Avem deja, iată că lucrează oamenii, colegii, pun aceste plante minunate care ne plac atât de mult și cu care ne pozăm de fiecare dată când plecăm în afara țării, în zone din astea mai exotice.

Uitați cât de frumoși sunt, cât de bine arată! Sunt plante aclimatizate, specialiștii ne asigură că vor supraviețui, că vor trăi inclusiv pe perioada iernii. Ajung să n-aibă probleme până la -15, chiar -20 de grade. Când a fost ultima dată când în București au fost -20 de grade? Haideți să fim serioși că s-a schimbat vremea și când ne uităm pe bilanț ne dăm seama că riscul de a coborî sub -10 grade este minor.

Și chiar dacă va fi să fie îi protejăm pentru că putem să venim și să îi împachetăm că știm că va să urmeze un val de aer foarte rece, îi împachetăm pentru o săptămână, două, trei, cât este nevoie și o perioadă vor rămâne așa împachetați”, a spus Negoiță.

„Și da, costă foarte puțin…până într-o mie de lei bucata. Repet, până în 1.000 de lei bucata, cu transport și TVA inclus. Avem garanția prin contract că dacă Doamne-ferește moare vreunul va fi schimbat. Va fi înlocuit cu o plantă bună, o plantă sănătoasă, o plantă vie. Palmierii sunt chiar frumoși. Am mari speranțe că vor crește mari și vor fi sănătoși. Și îi vom avea o perioadă lungă de timp, vom avea și unde să venim în București să facem poze cu palmieri”, a mai precizat el.

Iată și câteva fotografii trimise GreatNews de o locuitoare din capitală, care a surprins plantarea palmierilor în această dimineață:

Palmieri la Piața Unirii
Palmieri la Piața Unirii
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.