Actorul Sean Penn se gândește să se întoarcă în Ucraina și să lupte împotriva rușilor

Foto: seher sikandar / Wikipedia.org

Actorul american Sean Penn, care la începutul conflictului militar din Ucraina a fost în această țară pentru a filma un documentar, a declarat pentru „Hollywood Authentic” că se gândește să se întoarcă și să lupte împotriva rușilor, relatează „The Independent”.

În luna februarie, actorul în vârstă de 61 de ani a filmat un documentar pentru VICE despre invazia Rusiei în Ucraina.

Acum, el ia în calcul să se întoarcă. „Intenția mea este să mă întorc în Ucraina. Dar nu sunt un idiot, nu sunt sigur ce pot să ofer”, a spus actorul.

„Singurul motiv pentru care aș fi putut rămâne mai mult în Ucraina data trecută era dacă aș fi luat arma în mână. Dacă ai fost în Ucraina, [a lupta împotriva Rusiei – n.r.] trebuie să îți treacă prin minte”, a completat Penn.

„Și te întrebi în ce secol trăim? Ieri eram la benzinărie în Brentwood și acum mă gândesc să lupt împotriva Rusiei? Ce naiba se întâmplă?”, a mai comentat el.

Sean Penn a vorbit de numeroase ori împotriva Rusiei și a solicitat Guvernului SUA să ajute Ucraina. Actorul are și o organizație non-profit pe care a fondat-o în 2010 și care acum îi ajută pe refugiații din Polonia.

Foto: seher sikandar / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.