A murit actorul Matthew Perry din „Friends”

Mattew Perry
Mattew Perry. Foto: Office of National Drug Control Policy / Wikipedia.org

Actorul american Matthew Perry, cunoscut pentru rolul lui Chandler Bing în sitcomul TV de succes din anii ’90 „Friends”, a murit la vârsta de 54 de ani, relatează BBC.

Actorul a fost găsit mort în casa sa din Los Angeles, au declarat surse din forțele de ordine pentru presa americană.

The LA Times și TMZ, care au publicat în premieră informația că Perry a murit, au relatat că actorul a fost găsit inconștient într-o cadă cu hidromasaj din casa lui.

Se pare că Matthew Perry s-a înecat. Yahoo News a relatat că decesul actorului a survenit după ce făcuse sport. La fața locului nu au fost găsite droguri, au declarat surse din poliție.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Perry jucase pickleball. Actorul a fost găsit de asistentul său, care a sunat la 911. Apelul de urgență din interiorul casei sale a fost raportat drept „înec”.

Paramedicii l-au găsit pe actor în stop cardiac.

„Friends”, care a urmărit povestea a 6 tineri prieteni care trăiesc în New York City, a fost difuzat din 1994 până în 2004.

Episodul său final a fost vizionat de 52,5 milioane în SUA, devenind cel mai vizionat episod TV din anii 2000.

Perry a fost distribuit în rolul lui Chandler Bing, faimos pentru replicile sale sarcastice. Rolul i-a adus o nominalizare la Primetime Emmy în 2002.

Perry s-a luptat ani de zile cu dependența de droguri, analgezice și alcool, și a fost internat în clinici de reabilitare de mai multe ori.

În 2016, el a declarat pentru BBC Radio 2 că nu-și amintește trei ani de filmări în timpul „Friends”, din cauza băuturii și a drogurilor.

Într-un interviu de anul trecut, el a vorbit despre faptul că nu s-a uitat la serial.

„Nu m-am uitat la serial și nici nu l-am urmărit, pentru că aș putea spune „Băutură, opiacee, băutură, cocaină”. Aș putea spune sezon de sezon, după cum arăt. De aceea nu vreau să-l văd, pentru că asta văd. Dar cred că o să încep să-l urmăresc pentru că a fost un lucru incredibil să văd că a atins inimile diferitelor generații.”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.