5 trucuri care te ajută să organizezi electrocasnicele din bucătărie

O încăpere care adună multe piese de decor sau mobilier va deveni un loc fără prea multe posibilități. La fel se întâmplă și în bucătărie, când sunt prea multe electrocasnice. Într-un asemenea cadru îți va fi greu să să pregătești masa, fiindcă te vei lovi de obiecte și spațiul va deveni sufocant. 

Soluția nu este să renunți la ele, ci să le găsești un loc special sau să le maschezi. Îți prezentăm mai jos câteva soluții care îți pot veni în ajutor.

  1. Așază într-un singur loc electrocasnicele de mici dimensiuni

Un prim pas în organizarea bucătăriei ar putea fi poți să organizezi eficient electrocasnicele mici, într-o singură zonă. Pune-le pe peretele din stânga și lasă masa și scaunele pe cel din dreapta. Optează pentru un dulap cu spații mai mari unde să pui prăjitorul de pâine, blenderul sau orice altceva îți este de folos, dar nu folosești chiar în fiecare zi. 

Este important să alegi un dulap încăpător pentru a le așeza, ca să îți ofere posibilitatea să le găsești locul perfect, indiferent de dimensiunea lor. Le poți utiliza chiar din acel loc, dacă gândești amplasarea dulapului așa încât să îți lase  și acces la o priză. Nu mai trebuie să le muți dintr-o parte în alta, ci le poți utiliza într-un mod optim. 

  1. Optează pentru electrocasnice care să potrivească cu ambientul bucătăriei

Desigur, nu ai posibilitatea mereu să alegi variante de a ascunde sau depozita electrocasnicele. Tot ce îți rămâne de făcut într-un asemenea caz este să le găsești un loc la vedere, însă la fel de bine gândit și organizat. O altă opțiune ar fi să alegi electrocasnicele care să fie obiecte de design în sine, să creeze senzația de spațiu unitar și deloc dezorganizat. 

Poți face asta alegând atât cuptoare cu microunde, cât și frigiderul sau aragazul. Sunt mai multe variante care îți vor asigura o bucătărie exact pe gustul și dorințele tale. 

  1. Maschează electrocasnicele mari

În cazul în care frigiderul este uzat sau ai mașină de spălat vase în bucătărie, o variantă care să te ajute ca acestea să nu fie obiectul principal din încăpere ar fi să le maschezi. Pentru o amenajare modernă și compactă, cel mai bine este să alegi încorporarea lor în mobilier. Mai pe scurt, atunci când decizi să reamenajezi bucătăria, ia în calcul și opțiunea ca frigiderul sau mașina de spălat vase să fie integrate în mobilier. 

Procedează în același fel și cu mașina de spălat vase. Dacă nu găsești un corp de mobilier conceput pentru ea, creează unul special, la comandă. Toate acestea pentru ca spațiul să fie cât mai aerisit și să te facă să privești bucătăria din alt unghi. 

  1. Păstrează la vedere doar ce folosești zilnic

Ești un iubitor de cafea? Atunci, espressorul nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta. Și pentru că îl folosești zilnic, ai nevoie să fie cât mai la îndemână. În schimb, dacă nu obișnuiești să prăjești pâine, nu lăsa toasterul la vedere, ci depozitează-l într-un dulap și scoate-l doar când ai nevoie. 

Aplică aceeași regulă și pentru restul electrocasnicelor, fiindcă doar așa vei putea să folosești spațiul în favoarea ta. 

  1. Nu cumpăra doar din plăcere

Deși nu ține de organizare, cu timpul vei vedea că te va ajuta să ai o organizare eficientă. Nu cumpăra electrocasnicele doar de dragul de a le avea, ci decide înainte dacă într-adevăr le vei folosi. Mașina de făcut pâine, un multicooker sau un aparat pentru deshidratarea alimentelor sunt dispozitive pentru oamenii care gătesc din pasiune.

Întreabă-te de două ori înainte dacă ai într-adevăr nevoie de ele, pentru nu ajunge să încarci spațiile inutil și să rămână nefolosite. 

Bucătăria este mai mult decât un loc pentru gătit sau luat masa. Poți să socializezi sau chiar să lucrezi, atunci când simți că vrei să schimbi mediul. Organizează eficient electrocasnicele pentru a fi un spațiu care să îți permită să desfășori cât mai multe activități. 

Sursa foto: Shutterstock.com