5 sporturi pe care să le practici vara asta – de la cele mai banale la extreme

A venit vara, temperaturile încep să fie ideale pentru a petrece cât mai mult timp în aer liber și a face mișcare. Fie că vorbim de mers pe munte sau la mare, oriunde se găsesc și activități ce pot fi amuzante si benefice pentru corp în același timp.

Ne-am gândit să vă propunem și noi 5 astfel de sporturi mai mult sau mai puțin obișnuite. Investițiile pentru practicarea lor nu sunt mari, iar distracția de care vă veți bucura e inegalabilă.

Sporturi nautice

Există o mulțime de modele de bărci gonflabile la prețuri uimitor de avantajoase. Orice om trebuie să simtă măcar o dată în viața senzația pe care o ai cu barca plutind pe luciul apei.

Există modele de bărci pentru fiecare nivel de experiență, fie bărci normale cu care poți să mergi și la pescuit pe un lac liniștit, fie bărci de tip kaiac canoe sau cu vâsle. Ai de unde alege, important e să ramâi activ vara asta.

Mersul cu bicicleta

Cel mai simplu și la îndemâna tuturor este mersul pe bicicletă. E sănătos, pune în mișcare o mulțime de grupe de mușchi, ajută la slăbit și la menținerea greutății ideale și ajută și la transportul mai rapid dintr-un punct în altul.

Pentru trasee mai complicate, off road, recomandăm biciclete cross care poate necesită o investiție inițiala mai mare decât pentru o bicicletă obișnuită, însă oferă siguranță și sunt făcute pentru a face față situațiilor compicate off-road.

Drumețiile și mersul cu cortul

Drumețiile la înălțime în această vară ar trebui să fie o prioritate pentru orice iubitor de natură. La noi în țară avem o mulțime de zone cu trasee minunate în care poate fi admirată priveliștea și făcut sport în același timp.

Investiția într-un cort începe de la cel puțin 100 de lei, în funcție de model, și veți mai avea nevoie de un sac de dormit dacă intenționați să stați peste noapte.

Tenis

Se practică tenisul și iarna în săli acoperite care sunt mai costisitoare, însă în anotimpul cald se găsesc o mulțime de terenuri ieftine unde puteți încerca loviturile Simonei Halep. Tocmai a trecut Roland Garros, urmeaza Wimbledon și performanțele româncei noastre ne inspiră să încercăm și noi acest sport frumos.

Skateboard – Role – Trotinete

Dacă vrei să faci sport chiar în timp ce mergi prin oraș, alege un skateboard, un longboard, un penny board sau role ori trotinete. Sunt cele mai populare în ultima vreme, sunt distractive, oferă senzații tari, poți învăța chiar să faci trick-uri dacă ai curaj, investiția e minimă și distracția ajunge la cote foarte mari.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.