Vremea de Paști 2018. Unde va ploua și cât de cald va fi

vremea de paști 2018
Foto: Coach_Cyrielle / pixabay.com

Vremea de Paști 2018. Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru intervalul 26 martie – 8 aprilie, care ne oferă informații utile despre cum va fi vremea de Paști în acest an.

Anul acesta, sărbătorile încep mai devreme deoarece Vinerea Mare a fost declarată zi liberă nelucrătoare potrivit Codului Muncii. Așadar, românii, fie că lucrează la stat sau la privat, vor sta acasă și vineri, 6 aprilie.

Paștile ortodox va fi duminică, 8 aprilie.

Din prognoza meteo publicată de ANM rezultă că șanse mai mari de ploaie în preajma sărbătorilor vor fi în Banat, Crișana, Maramureș și Muntenia.

Iată cum va fi vremea de Paști 2018:

În Banat, vremea se va încălzi destul de mult în intervalul 28 martie – 5 aprilie, temperaturile medii ajungând chiar și la 21 de grade Celsius pentru maxime și 8 grade pentru minime.

Ulterior, regimul termic va marca o scădere ușoară și treptată, astfel încât, la finalul celei de a doua săptămâni de prognoză, se vor înregistra valori termice comparabile cu normele perioadei, respectiv 16 grade ca medie a maximelor diurne și 6 grade pentru minimele nocturne.

Vor fi precipitații în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar în jurul datelor de 29 și 31 martie, precum și 1 aprilie, acestea se vor semnala pe arii extinse.

Crișana. În prima săptămână din aprilie vor fi alternanțe termice, dar pe ansamblu temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 4 aprilie și cele mai coborâte la începutul și sfârșitul săptămânii.

Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 4 și 6 grade în această a doua jumătate a intervalului de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată pe întreg parcursul celor două săptămâni de prognoză, însă între 29 martie și 1 aprilie, precum și în jurul datei de 4 aprilie, acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi, izolat, mai importante cantitativ.

Vremea de Paști 2018 în Transilvania

În Transilvania, intervalul 2 – 8 aprilie va fi caracterizat de ușoare variații ale temperaturilor medii diurne, ce se vor încadra, în general, între 14 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 4 aprilie.

Cele mai scăzute valori se vor înregistra la începutul și sfârșitul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză, când regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru prima decadă de aprilie.

În ceea ce privește precipitațiile, probabilitatea de precipitații sub formă de ploaie va fi în creștere după data de 27 martie.

Maramureș. Între 2 și 8 aprilie, vor fi ușoare variații ale temperaturii aerului, între valori medii de la 13 grade ziua și 3…4 grade noaptea, la începutul și sfârșitul acestui interval, până la 18 grade ziua și 5 grade noaptea, în jurul datei de 4 aprilie.

Se vor semnala precipitații pe arii relativ extinse pe întreg parcursul intervalului de prognoză, dar acestea vor fi mai însemnate cantitativ între 29 martie și 1 aprilie și, din nou, în jurul datei de 4 aprilie.

Vremea de Paști 2018 în Moldova

Moldova. În zilele de 1-2 aprilie vor fi 16 grade, iar apoi temperaturile maxime vor crește până la valoarea de 19 grade, pe data de 4 aprilie. Ulterior, regimul termic va marca o scădere, ajungându-se, în zilele de 7 și 8 aprilie, la o medie regională de 14 grade.

Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, pe tot parcursul perioadei de prognoză, dar probabilitatea ca acestea să se semnaleze pe arii mai extinse va fi ridicată pe 26 și 27 martie și, din nou, în jurul datei de 1 aprilie.

În Dobrogea, în intervalul 2-8 aprilie variațiile termice nu vor fi semnificative, astfel încât media temperaturilor diurne se va situa între 13 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul și sfârșitul săptămânii și cele mai ridicate la mijlocul acesteia. Regimul termic nocturn se va menține relativ constant și se va concretiza prin valori medii de 6…8 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în jurul datei de 26 martie.

Vremea de Paști 2018 în Muntenia

În Muntenia, în intervalul 2-8 aprilie media regională se va situa între 16 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori la sfârșitul intervalului de prognoză. Mediile nocturne se vor încadra între 5 și 7 grade.

În jurul datei de 1 și 6 aprilie vor fi precipitații pe arii relativ extinse, iar în celelalte zile probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

Vremea de Paști 2018 în Oltenia

În Oltenia, intervalul 2-8 aprilie va debuta cu o scădere ușoară a mediilor diurne, spre 18 grade, urmat de o creștere până în data de 4 aprilie, când se vor înregistra 20 de grade, apoi o nouă scădere spre o medie de 16 grade la sfârșitul intervalului de prognoză.

Regimul termic nocturn va avea în a doua săptămână, de asemenea, ușoare variații, iar media temperaturilor minime se va situa între 5 și 7 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor în intervalul 2-8 aprilie va fi mai redusă, se mai arată în prognoza ANM.

Vremea de Paști 2018 la munte

La munte, în intervalul 2-8 aprilie vor fi alternanțe termice, astfel încât valorile diurne se vor încadra, în general, între 6 și 8 grade, mai ridicate în jurul datei de 4 aprilie, spre 10 grade, iar cele nocturne vor fi cuprinse între -1 și 2 grade, în medie, pe tot parcursul acestei săptămâni.

Foto: Coach_Cyrielle / pixabay.com

A trecut gerul, dar acum vin inundațiile. Ce județe din România ar putea ajunge sub ape

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.