Untold 2018. Lista primilor artiști care au confirmat prezența

Untold 2018 se anunță unul incendiar FOTO: Pagina de Facebook Untold
Untold 2018 se anunță unul incendiar FOTO: Pagina de Facebook Untold

Organizatorii Untold 2018 au anunțat primii artiști care vor concerta la Cluj, între 2 și 5 august. Organizatorii anunță că la cea de-a patra ediție a festivalului Untold 2018 vor fi aproximativ 250 de nume.

Cea de-a patra ediție a festivalului Untold va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 2-5 august 2018. Va crește capacitatea scenelor secundare și vor fi mai mulți artiști live.

Lista primilor artiști care și-au anunțat prezența la Festivalul Untold 2018 sunt: The Prodigy, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Diplo, Kygo, Oliver Heldens, Steve Aoki, Loco Dice, Nina Kravitz, Solomun, Bonobo, Afrojack, Alesso, Andy C, Dub FX, Flux Pavilion, Modestep, Noisia DJ Set, Pendulum DJ Set, Wilkinson DJ Set.

De asemenea, au mai fost anunțați și The Chainsmokers, Jason Derulo, Tiësto, Don Diablo, Tujamo, Danny Avila sunt printre artiştii care vor cânta la Festivalul Untold 2018. Până în prezent, 35.000 de persoane au achiziţionat abonamente pentru cele patru zile ale manifestării.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, duoul The Chainsmokers vine pentru prima dată în România, în luna august, la festivalul Untold. Cei doi membri, Alex Pall şi Andrew Taggart sunt câştigatori ai unui premiu Grammy, iar melodia cu care au devenit cunoscuţi – “Closer”, are peste două miliarde de vizualizări.

În 2017, The Chainsmokers au lansat în colaborare cu trupa britanică Coldplay piesa “Something just like this” care în prima zi de lansare a obţinut şi un record mondial. “Piesa a avut peste 9 milioane de accesări într-o singură zi, performanţă nereuşită de nici un artist până în acel moment. Tot în anul 2017, revista Forbes a plasat The Chainsmokers pe locul al treilea în topul celor mai bine plătiţi DJ din lume.

Untold 2018. Vin Jason Derulo și Tiësto

Artistul american Jason Derulo vine pentru prima dată pe scena festivalului Untold. În 2017 el a fost prezent pe scena festivalului Neversea din Constanţa unde, în faţa a peste 70.000 de fani a promis că se va întoarce în România. Melodii ca şi “Swalla”, “Tip toe”, “Wiggle Wiggle”, “Want to want me” se vor auzi live în vară pe scena principală a festivalului Untold.

Tiësto se reîntoarce la Cluj-Napoca, artistul aflându-se în topul preferinţelor fanilor Untold, la fel şi Don Diablo, Tujamo şi Fedde Le Grand.
KSHMR şi Danny Avila au fost prezenţi la ediţia din 2017 a festivalui Neversea şi vin pentru prima dată la Cluj-Napoca. The Asteroids Galaxy Tour şi Will Sparks completează line-up-ul scenei principale a festivalului.

Scenele Galaxy şi Alchemy completează lista de artişti cu nume mari şi atât de aşteptate de fanii festivalului: Paul Kalkbrenner, Pan-Pot, Jamie Jones, Seth Troxler, Borgore şi The Glitch Mob.

Untold 2018. Ce a fost anul trecut

Festivalul Untold de anul trecut s-a desfăşurat pe o suprafaţă de peste 230.000 de metri pătraţi, unde au fost amenajate 10 scene pe care au urcat circa 200 de artişti.

Scena principală a avut dimensiuni impresionante – peste 100 de metri lăţime şi peste 35 de metri înălţime, iar pentru prima dată la Untold a fost adusă o roată de observaţie, înaltă de peste 40 de metri înălţime.

Scena principală, Dragon’s Nest, a avut 100 de metri lăţime şi peste 35 de metri înălţime. Toate cele 10 scene din festival au avut câte o poveste şi un design deosebit la care au lucrat zeci de arhitecţi, ingineri, ilustratori şi sute de oameni din echipele tehnice, care au ajutat la montarea lor.

Untold în cifre

Organizatorii Untold au declarat că la a treia ediţie a festivalului au participat, în cele patru zile de distracţie, peste 330.000 de oameni din ţară şi străinătate. Mai exact, în zilele festivalului, populaţia oraşului Cluj-Napoca s-a dublat. Potrivit cifrelor, în prima zi a festivalului de anul trecut au fost 76.000 de oameni. În a doua zi au fost 82.000, 90.000 în a treia zi și 86.000 în a patra zi.

Cele mai importante concerte din cele 4 zile au fost: Hardwell, Axwell&Ingrosso, MØ, Charli XCX, Dillon Francis, Sven Vath, Dubfire, Ellie Goulding, Dimitri Vegas&Like Mike, Tujamo, Jasmine Thompson, Don Diablo, Lost Frequencies, Solomon, Armin van Buuren, Marshmello, Tinie Tempah, Hurts, Sunnery James&Ryan Marciano, Sander van Doorn, Loco Dice, Chris Liebing, Martin Garrix, Afrojack, Steve Aoki, Alan Walker, Example&DJ Wire, Redfoo, Jamie Jones, Steve Lawler.

În 2016 au fost 300.000 de participanți, iar organizatorii au susținut că în cele patru zile ale primei ediţii a Festivalului Untold, au fost obţinute venituri de 20 de milioane de euro, bani proveniţi din cazare, masă şi diverse sesiuni de shopping.

Untold, prima ediție

La prima ediție, din 2015, 170 de artiști au creat o atmosferă memorabilă timp de peste 88 de ore și, în medie, 60.000 de festivalieri s-au bucurat zilnic de prestațiile unora dintre cei mai apreciați artiști ai momentului.

Conform informaţiilor furnizate de organizatorii festivalului, între 29 iulie și 2 august site-ul evenimentului a înregistrat aproape 500.000 de vizitatori unici, cu un minimum de 1.400 de vizitatori aflați simultan pe site în orice moment al zilei. Accesările au fost realizate în proporție de 53% de pe dispozitive mobile.

Datele analitice înregistrate arată că peste 75% dintre vizitatori au vârste cuprinse între 18 și 34 de ani și vin țări precum România, Marea Britanie, Germania, SUA, Ungaria, Italia, Franta, Spania, Olanda şi Austria. De asemenea, aplicația de mobil a festivalului, lansată cu cinci zile înainte de debutul acestuia, are peste 30.000 de download-uri.

Din totalul de participanți, 15% au fost turiști străini, din țări precum Mexic, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, SUA și Canada, Olanda, Polonia, Marea Britanie, Franța, Germania, Ungaria, Cehia şi Spania.

FOTO: Untold/Facebook

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.