Untold 2018. Lista primilor artiști care au confirmat prezența

Untold 2018 se anunță unul incendiar FOTO: Pagina de Facebook Untold
Untold 2018 se anunță unul incendiar FOTO: Pagina de Facebook Untold

Organizatorii Untold 2018 au anunțat primii artiști care vor concerta la Cluj, între 2 și 5 august. Organizatorii anunță că la cea de-a patra ediție a festivalului Untold 2018 vor fi aproximativ 250 de nume.

Cea de-a patra ediție a festivalului Untold va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 2-5 august 2018. Urmărim să mărim capacitatea prin creșterea scenelor secundare și prin aducerea mai multor artiști live, pentru ca să vină cât mai mulți fani alături de noi. Anul viitor ne propunem să creștem și numărul de artiști prezenți în cadrul festivalului, de la 220 câți au fost în 2017 la 250.

Începând de săptămâna viitoare, fanii au ocazia să cumpere bilete la un preț special, de 400 de lei, în condițiile în care prețul final al unui abonament urmează să ajungă la 650 de lei”, a declarat Bogdan Buta, managerul general al festivalului Untold 2018.

Lista primilor artiști care și-au anunțat prezența la Festivalul Untold 2018 sunt: The Prodigy, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Diplo, Kygo, Oliver Heldens, Steve Aoki, Loco Dice, Nina Kravitz, Solomun, Bonobo, Afrojack, Alesso, Andy C, Dub FX, Flux Pavilion, Modestep, Noisia DJ Set, Pendulum DJ Set, Wilkinson DJ Set.

Untold 2018. Ce a fost anul trecut

Festivalul Untold de anul trecut s-a desfăşurat pe o suprafaţă de peste 230.000 de metri pătraţi, unde au fost amenajate 10 scene pe care au urcat circa 200 de artişti.

Scena principală a avut dimensiuni impresionante – peste 100 de metri lăţime şi peste 35 de metri înălţime, iar pentru prima dată la Untold a fost adusă o roată de observaţie, înaltă de peste 40 de metri înălţime.

Scena principală, Dragon’s Nest, a avut 100 de metri lăţime şi peste 35 de metri înălţime. Toate cele 10 scene din festival au avut câte o poveste şi un design deosebit la care au lucrat zeci de arhitecţi, ingineri, ilustratori şi sute de oameni din echipele tehnice, care au ajutat la montarea lor.

Untold în cifre

Organizatorii Untold au declarat că la a treia ediţie a festivalului au participat, în cele patru zile de distracţie, peste 330.000 de oameni din ţară şi străinătate. Mai exact, în zilele festivalului, populaţia oraşului Cluj-Napoca s-a dublat. Potrivit cifrelor, în prima zi a festivalului de anul trecut au fost 76.000 de oameni. În a doua zi au fost 82.000, 90.000 în a treia zi și 86.000 în a patra zi.

Cele mai importante concerte din cele 4 zile au fost: Hardwell, Axwell&Ingrosso, MØ, Charli XCX, Dillon Francis, Sven Vath, Dubfire, Ellie Goulding, Dimitri Vegas&Like Mike, Tujamo, Jasmine Thompson, Don Diablo, Lost Frequencies, Solomon, Armin van Buuren, Marshmello, Tinie Tempah, Hurts, Sunnery James&Ryan Marciano, Sander van Doorn, Loco Dice, Chris Liebing, Martin Garrix, Afrojack, Steve Aoki, Alan Walker, Example&DJ Wire, Redfoo, Jamie Jones, Steve Lawler.

În 2016 au fost 300.000 de participanți, iar organizatorii au susținut că în cele patru zile ale primei ediţii a Festivalului Untold, au fost obţinute venituri de 20 de milioane de euro, bani proveniţi din cazare, masă şi diverse sesiuni de shopping.

Untold, prima ediție

La prima ediție, din 2015, 170 de artiști au creat o atmosferă memorabilă timp de peste 88 de ore și, în medie, 60.000 de festivalieri s-au bucurat zilnic de prestațiile unora dintre cei mai apreciați artiști ai momentului.

Conform informaţiilor furnizate de organizatorii festivalului, între 29 iulie și 2 august site-ul evenimentului a înregistrat aproape 500.000 de vizitatori unici, cu un minimum de 1.400 de vizitatori aflați simultan pe site în orice moment al zilei. Accesările au fost realizate în proporție de 53% de pe dispozitive mobile.

Datele analitice înregistrate arată că peste 75% dintre vizitatori au vârste cuprinse între 18 și 34 de ani și vin țări precum România, Marea Britanie, Germania, SUA, Ungaria, Italia, Franta, Spania, Olanda şi Austria. De asemenea, aplicația de mobil a festivalului, lansată cu cinci zile înainte de debutul acestuia, are peste 30.000 de download-uri.

Din totalul de participanți, 15% au fost turiști străini, din țări precum Mexic, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, SUA și Canada, Olanda, Polonia, Marea Britanie, Franța, Germania, Ungaria, Cehia şi Spania.

FOTO: Untold/Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here