Simona Halep a câștigat Roland Garros 2018! Românca este cea mai bună din lume!

Simona Halep a învins-o în finala Roland Garros 2018 pe americanca Sloane Stephens cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, după două ore de joc. Românca în vârstă de 26 de ani, liderul clasamentului mondial, este la primul succes într-un turneu de Grand Slam.

Sloane Stephens (25 de ani, locul 10 în lume) a început meciul în forță. Americanca a fost invulerabilă la loviturile Simonei Halep, care a alergat mult, dar fără prea mult folos. Stephen a reușit un break în game-ul patru și a reușit să îl apere până la finalul setului, pe care l-a câștigat, nu fără dificultate, cu 6-3.

”A fost uimitor. În ultimul game am simțit că nu mai pot să respir. Nu îmi doream să repet greșelile de anul trecut. Nu îmi vine să cred. Visez la acest moment de când m-am apucat de tenis. Mă bucur că s-a întâmplat la Paris, orașul meu preferat”, au fost primele cuvinte ale campioanei din România după prima sa victorie într-un turneu de Grand Slam. Românca mai jucase patru finale, două la Roland Garros, în 2014 și 2017, și una la Australian Open, în acest an.

”Când am fost cu un break în urmă în setul doi, am zis să că acum e acum, trebuie să mă relaxez”, a mai spus Halep, înainte ca microfoanele de la Roland Garros să înceteze să mai funcționeze.

Ambele jucătoare au preferat un stil precaut în primul set, însă jucătoarea din SUA a fost mai insistentă și a provocat numeroase greșeli ale liderului mondial.

În manșa secundă, Simona Halep a început din nou mai slab, pierzându-și din nou rapid serviciul, iar când meciul împlinea o oră de joc șansele româncei de a cuceri primul ei trofeu de Grand Slam se micșoraseră considerabil. Chiar și așa, numărul 1 mondial a continuat să creadă. Mai întâi a recuperat break-ul, apoi a trecut în avantaj, doar pentru a fi ajunsă din urmă de Stephens, la 4.

Simona Halep, campioană la Roland Garros 2018!

Simona a simțit slăbiciunea americancei, care a lovit mingea mult mai încet în setul doi, iar când i s-a prezentat șansa de a închide setul, a făcut-o imediat: 6-4!

La fel ca în precedentele două finale disputate de Simona Halep la Roland Garros, și astăzi s-a ajuns în setul decisiv, însă, spre deosebire de partidele cu Maria Șarapova și Jelena Ostapenko, astăzi românca a câștigat.

Americanca Stephens a fost făcută una cu pământul în setul decisiv. Foto: Roland Garros / Facebook

În timp ce Sloane Stephens încerca să regăsească ritmul din primul set, Simona Halep câștiga tacticos punct după punct și game după game. A fost 1-0 pentru româncă, apoi 2-0 și 3-0. A urmat un game fantastic al româncei, care s-a desprins la 4-0, după câteva puncte în care i-a convins și pe cei mai aprigici contestatari ai săi că este cea mai bună jucătoare din lume în acest moment.

Simona Halep a zburdat pe teren în setul decisiv, pe care l-a câștigat spectaculos, cu 6-1.

Este un triumf istoric pentru tenisul românesc, care nu mai câștigase de 40 de ani un titlu de Grand Slam la simplu. Se întâmpla tot pe zgura de la Roland Garros, iar campioana era Virginia Ruzici.