Întâlnire de gradul 3. Pisică sălbatică, filmată într-o pădure din România

pisică sălbatică
Sursa: Asociația Wild Caraș-Severin

Unul dintre cele mai rare și mai discrete animale din pădurile din România – o pisică sălbatică – a fost surprins într-o filmare realizată de Asociația Wild Caraș-Severin.

Filmarea a fost realizată pe teritoriul județului Caraș-Severin.

„Un exemplar de excepție de pisică sălbatică-mascul, categoric una dintre cele mai valoroase filmări realizate de asociația noastră. Un exemplar de talie foarte mare, cu trăsături deosebite”, au scris pe Facebook cei de la asociație.

„Pisica sălbatică este foarte asemănătoare cu pisica de casă, diferența fiind dată de aspectul acesteia tărcat și de dimensiunile generale ale corpului mai mari. Pisica sălbatică are o greutate de 4-8 kg, putând atinge 7-10 kg și o lungime de 55-70 cm. Capul este mai mare, mai greu şi are urechile mai scurte dispuse mai degrabă orizontal decât în sus, spre deosebire de urechile pisicii domestice. Are picioare scurte cu labele late spre deosebire de cele ale unei pisici de casă. Coada măsoară 25-35 cm lungime, lăsată să atârne, deloc subţire, cu cerculeţe negre şi se termină cu un vârf negru. Blana poate avea culoarea unei pisici domesticite precum roșcată, cu dungi negre sau albastru-gri dar poate varia de la galben deschis la maro cu dungi și pete. Pe gât, abdomen şi unele zone ale pieptului blana este albă. Are părul lung de 2,5-4 cm, acesta putand fi moale şi gros”, se arată pe biodiversitate.ro.

Pisica sălbatică trăiește 12-15 ani. Ea miaună asemenea pisicii domestice, mai ales în perioada de împerechere, când indivizii de sexe diferite se cheamă, mai arată sursa citată. Când este atacată se strânge ghem, mârâie amenințător și pufăie (“scuipă”). Văzul și auzul sunt excelente, mirosul mai puțin.

Ministerul Mediului estimează că în România trăiesc în jur de 10.000 de pisici sălbatice, însă multe organizații de mediu consideră că aceste cifre sunt prea optimiste și că numărul acestor animale este mult mai mic.

Imagini cu cel mai discret animal sălbatic din România surprins în natură

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

DISTRIBUIȚI
Andreea Dogar
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.