Primul complex european de locuinţe fără chimicale şi radiaţii, inaugurat în Elveţia

FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com
FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com

Un complex de locuinţe în care proprietarii sunt protejaţi de radiaţii şi chimicale a fost inaugurat în Elveţia. În el vor locui câteva persoane care suferă de hipersensibilitate faţă de substanţe chimice, o boală ignorată în Europa.

Locuinţele sunt protejate, spre exemplu, de efectele nocive ale radiaţiilor provenite de la telefoane mobile sau chiar de la becuri cu lumină fluorescentă. În cele 15 locuinţe construite în Elveţia vor ajungi bolnavi de MCS (Multiple Chemical Sensitivity).

Personele care suferă de această boală prezintă sensibilitate severă (o reacţie alergică) la diverşi poluanţi, precum fumul, solvenţii sau chiar parfumurile, arată Inhabitat.

Locuinţele sunt protejate de radiaţii şi chimicale cu ajutorul unor bariere interne, care blochează, spre exemplu, transmisiile turnurilor de comunicaţii către telefoane mobile.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.