Câți bani câștigă un șofer de TIR care face transporturi în UE

FOTO: Man Trucks
FOTO: Man Trucks

O firmă de transporturi din România, cu activitate în domeniu din 1997, este în căutare de șoferi de TIR cu și fără experiență.

Printre altele, candidatul ideal trebuie să fie posesor de permis de categorie C+E, posesor de atestat transport marfuri generale, să nu aibă antecedente penale și rutiere grave, să fie serios și responsabil și să aibă disponibilitate de lucru pentru perioade de 8 săptămâni pe teritoriul Comunității Europene. După această perioadă urmează două săptămâni de odihnă.

Firma mai spune că formează șoferi fără experiență. Perioada de inițiere sau formare este cuprinsă între 1 și 3 luni. Veniturile medii sunt între 850 și 1.000 de euro pe lună în perioada de formare. De asemenea, important de precizat este că dacă beneficiază de programul de formare, candidatul își asumă angajamentul de a lucra o perioadă minimă la firma de transporturi.

Există și o primă de instalare în valoare de 200 de euro net. Veniturile minime garantate sunt între 2.100 de euro și 2.200 de euro pentru o lună întreagă lucrată. Venitul net lunar poate depăși 2.400 de euro. Se acordă bonusuri în cazul în care șoferul efectuează curse cu mai multe încărcări și descărcări.

„Condiții de muncă excelente, autovehicule MAN noi (fabricație 2016/2017), echipate cu frigider, climă, sisteme automate de plată a taxelor de drum, sisteme moderne de comunicație prin satelit, telefon mobil”, se mai arată în anunț. Mai multe detalii despre aceste locuri de muncă găsiți – AICI

O altă firmă caută șofer de TIR pentru transporturi internaționale în România, Germania și Europa de Vest. Perioada de deplasare este flexibilă și poate fi de aproximativ 4 săptămâni. Camioanele sunt DAF și MAN, Euro 5. Mai multe detalii despre aceste locuri de muncă găsiți – LA ACEST LINK

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.