Banca Transilvania a anunțat că va cumpăra Bancpost

bancă
Foto: hpgruesen (pixabay.com)

Banca Transilvania va cumpăra Bancpost, a anunțat BT într-un comunicat de presă. Banca Transilvania și Bancpost vor continua să își desfășoare activitatea independent, până la primirea aprobărilor BNR și ale Consiliului Concurenței. Odată finalizată achiziția, BT va integra Bancpost în businessul său, cu sprijinul echipelor ambelor bănci.

Concret, Banca Transilvania va achiziționa de la Eurobank Group acțiunile pe care le deține la Bancpost S.A., ERB Retail Services IFN S.A. și ERB Leasing IFN S.A.

“Achiziționarea Bancpost este o oportunitate pentru BT datorită potențialului de integrare cu businessul nostru. Această achiziție completează strategia de creștere organică a Băncii Transilvania, consolidându-ne poziția pe piață. Suntem pregătiți să ne adaptam responsabil noii dimensiuni BT și noilor realități. Banca noastră va continua să sprijine antreprenorii români și economia locală, creând valoare adăugată pentru acționari, clienți și echipă. Mulțumim reprezentanților Eurobank pentru sprijin, profesionalism și colaborare în contextul negocierii acestei tranzacții de importanță strategică pentru ambele părți”, a declarat Horia Ciorcilă, președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania.

”Odată cu vânzarea Bancpost și a societăților afiliate, Eurobank își îndeplinește ultima obligație de vânzare conform planului de restructurare aprobat de Comisia Europeană. Consider că această tranzacție cu un partener de o reputație incontestabilă precum Banca Transilvania se realizează în interesul deplin al clienților, deponenților și angajaților Bancpost. Eurobank se va concentra pe dezvoltarea piețelor sale cheie”, a spus și Stavros Ioannou, director general adjunct al Eurobank.

Cu o cotă de piață de peste 13% și active totale de 54,9 miliarde de lei (11,9 miliarde de euro), Banca Transilvania este a doua bancă din România. BT are peste 7.000 de angajați, 2,2 milioane de clienți și aproximativ 500 de sedii. Este prima bancă din România cotată la Bursa de Valori București.

Bancpost este pe locul 9 în topul băncilor din România, cu aproape 3% din piață și active de 11,6 miliarde de lei (2,5 miliarde de euro). Echipa sa cuprinde peste 2.000 de angajați, iar rețeaua aproximativ 150 de sedii. Peste un milion de clienți lucrează cu Bancpost.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.