Atacatorul din Las Vegas era milionar în dolari

Stephen Paddock atac armat las vegas
Stephen Paddock. Foto: Facebook

Atacatorul din Las Vegas, identificat de polițiști drept Stephen Paddock, un bărbat în vârstă de 64 de ani, era milionar în dolari, potrivit presei de peste Ocean. Acesta a făcut afaceri în domeniul imobiliar, avea mai multe mașini, avion personal și locuia într-o casă de 400.000 de dolari. Polițiștii au descoperit în camera sa 23 de arme de foc, iar acasă mai avea încă 19 puști și mitraliere.

Deocamdată nu e clar care a fost motivul celui mai sângeros atac din istoria recentă a Statelor Unite ale Americii. Până acum au murit 59 de oameni și sunt 515 răniți.

Fratele lui Stephen Paddock, Eric Paddock, a spus că revendicarea atentatului de către organizația teroristă Stat Islamic este lipsită de fundament. Acesta a spus că fratele său „avea o avere substanțială” și exclude varianta vehiculată cum că ar fi pierdut 4 milioane  de dolari la jocuri de noroc și ar fi intrat în depresie.

„Nicio afiliere, nicio religie, nicio politică. Niciodata nu i-a păsat de chestiile astea. E un tip care avea bani. Pleca în croaziere şi paria. Îmi amintesc că am primit o fotografie în care îmi arăta că a câştigat 40.000 de dolari la un automat pentru jocuri de noroc. Avea o avere substanţială. Îmi spunea când câştiga.

Se plângea când pierdea. Nu mi-a spus niciodată că a pierdut 4 milioane de dolari sau ceva de genul ăsta. Cred că mi-ar fi spus acest lucru”, a spus Eric Paddock, pentru presa de peste Ocean.

Paddock a deschis focul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay și a tras în mulțimea care participa la festivalul Route 91 Harvest. Ulterior, polițiștii l-au descoperit mort în camera de hotel. Paddock nu era cunoscut autorităților federale din SUA, însă a mai avut în trecut probleme cu poliția locală, potrivit NBC News.

Tatăl lui Paddock, pe lista celor mai căutați de FBI

Tatăl atacatorului din Las Vegas Stephen Paddock, Patrick Benjamin Paddock, a fost la un moment dat în top 10 cei mai căutaţi infractori de către FBI, scrie The Independent.

Patrick Benjamin Paddock a fost cunoscut ca autor al jafurilor comise la mai multe bănci în perioada anilor 1960 şi 1970. În vremurile sale de glorie era unul dintre cei mai notorii infractori.

Tatăl criminalului din Las Vegas este descris de FBI ca un psihopat, „cu tendinţe suicidale, înarmat şi foarte periculos”.

Patrick Benjamin Paddock a fost prins în 1978, după ce pe numele său fusese emis un mandat de arestare ca urmare a evadării dintr-o închisoare din La Tuna. Se pare că el ar fi murit în 1998.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.