Ziua candidaților ”dreptei”. Barna: ”Iohannis a fost un pompier”. Iohannis: ”Un pompier atomic”

Dan Barna / Facebook

Dacă ieri a fost ziua ca Viorica Dăncilă să-și depună oficial candidatura pentru cea mai înaltă funcție în statul român, astăzi au intrat în cursa pentru alegerile prezidențiale și principalii favoriți ai primului tur: Dan Barna (USR-PLUS) și Klaus Iohannis (PNL).

Primul care trecut vineri pe la Biroul Electoral Central a fost challenger-ul Dan Ilie Barna (44 de ani, din Sibiu), care a depus 400.000 de semnături, de două ori mai multe decât limita legală.

”Este momentul să însănătoșim România. Românii merită și pot să fie fericiți aici, în România. Este nevoie de anticipate într-un timp cât mai scurt pentru a ne întoarce la popor. Nu mai putem să ne bazăm pe vechea clasă politică. Timp de 30 de ani și-a irosit șansele, și-a bătut joc de România”, a spus președintele USR în fața BEC.

Barna n-a ratat ocazia să-l înțepe pe președintele în funcție, Klaus Iohannis, pentru evoluția din primul mandat: ”Preşedintele Iohannis a fost un pompier pentru momentele în care casa a luat foc şi se prăbuşea. Eu cred că dacă era un gospodar mai atent şi mai diligent, poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani”.

Cu Dacian Cioloș în dreapta sa, plasticul Dan Barna a mai spus că ”România are nevoie de un președinte full time, prezent în viața societății”.

La ora prânzului și-a făcut apariția la sediul Biroului Electoral Central și deținătorul titlului, Klaus Werner Iohannis, 60 de ani, tot din Sibiu.

”Un fel de pompier atomic care a prevenit să se prăbușească România. Se poate clasifica și așa”, i-a întors vorba Iohannis lui Barna, aducând în plus două milioane de semnături la BEC față de acesta.

”Cred că am fost foarte prezent și o să fiu în continuare prezent. Vă asigur că fără mine și prezența mea, PSD ar fi reușit să acapareze întreaga Românie și ar fi fost o catastrofă pentru mai multe generații”, a răspuns președintele Iohannis în uralele susținătorilor liberali.