Zile libere în plus de sărbători pentru bugetari

FOTO: Gov.ro viorica dăncilă
FOTO: Gov.ro

Bugetarii au primit două zile libere în plus față de angajații din sistemul privat, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a decis ca bugetarii să fie liberi și în zilele de 24 și 31 decembrie. Atât ziua de 24 decembrie, cât și ziua de 31 decembrie, pică lunea.

Conform Codului Muncii, zilele libere din perioada sărbătorilor de iarnă, de care se bucură toți angajații din România, sunt 25 și 26 decembrie, precum și 1 și 2 ianuarie.

„Am o veste bună pentru angajații din sistemul bugetar. Se vor bucura de încă două zile libere în preajma Crăciunului și a Anului Nou, respectiv 24 și 31 decembrie”, a anunțat Viorica Dăncilă în ședința de Guvern de joi, 13 decembrie.

„Sper ca tot mai mulți români să aibă liniște și tihnă de aceste sărbători împreună cu familiile”, a completat ea.

Premierul a dat asigurări că funcționarea serviciilor publice nu va fi afectată de zilele libere în plus ale bugetarilor: „Am discutat cu colegii mei, miniștrii Muncii, Sănătății, ministrul Afacerilor Interne. Împreună vom lua măsurile necesare pentru ca plata pensiilor să se încheie înainte de sărbători, iar serviciile de sănătate, și bineînțeles siguranța populației, să fie asigurate cu prioritate, astfel încât românii să se poată bucura de această perioadă mai liniștită de Crăciun și de Anul Nou”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.