Zidul inteligent. Invenția care ar putea revoluționa locuințele

Zidul inteligent este dotat cu senzori electromagnetici. Foto: Disney Research

Mai mulți inventatori și-au propus să realizeze un zid inteligent cu ajutorul căruia veți putea controla diferite aspecte ale locuinței dumneavoastră.

Cercetătorii de la Carnegie Mellon University și Disney Research au găsit o soluție de a transforma un zid obișnuit într-unul inteligent la costuri foarte mici. Cu doar 20 de dolari pe metru pătrat, zidul numit Wall++ se bazează pe un sistem bazat pe senzori și vopsea care conduce electricitatea.

Zidul este de fapt un uriaș touchpad, care folosește ”un senzor electromacnetic pentru a detecta și a urmări dispozitivele electrice și electrocasnice”.

Sistemul ar putea monitoriza activitatea dintr-o cameră, având posibilitatea să ajusteze nivelul luminozității televizorului sau să trimită o alertă când un aparat electrocasnic se oprește. Zidul inteligent poate urmări persoanele care au asupra lor un anumit dispozitiv electric, pe baza semnăturii electromagnetice a acestuia.

Descoperirea se bazează pe o invenție veche de un an: o vopsea care conduce energia electrică și poate transforma aproape orice suprafață plată într-un touchpad.

Wall++ este, deocamdată, în faza de dezvoltare. Proiectul nu a fost optimizat în ceea ce privește consumul de energie, iar sistemul de instalare trebuie perfecționat.

Sorin Breazu
Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.