Zelenski a semnat cererea de aderare la UE a Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat o cerere de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană chiar în timpul negocierilor ruso-ucrainene din Belarus. Președintele Ucrainei a declarat că țara sa ar trebui să fie primită în Uniunea Europeană în procedură de urgență.

„Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil”,  a spus Zelenski, luni dimineață, într-un mesaj televizat.

Duminică seara, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Ucraina „este una dintre noi” și că îi dorește pe ucraineni în UE.

„Avem un parcurs cu Ucraina care include, spre exemplu, integrarea pieței ucrainene în piața unică”, a continuat Von der Leyen.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că va avea loc o dezbatere privind o viitoare aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.