Zeci de români care și-au făcut teste pentru a merge în concediu au descoperit că au coronavirus

coronavirus
Foto: vperemencom / pixabay.com

În județul Prahova au fost raportate, ieri, 48 de cazuri noi de coronavirus. Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Prahova, 28 dintre aceștia și-au făcut teste la clinici private, pentru a pleca în vacanță în străinătate.

Din păcate au fost foarte multe cazuri și vă explic de unde. 40 și ceva de cazuri de ieri până azi, mare parte sunt oameni care s-au testat voluntar. E vorba de cei care vor să plece în concediu, alții care s-au testat la firmă. Noi aveam din anchete 20 de persoane, mai avem încă 28 care s-au testat la laboratoare private, recoltate în Prahova, trimise la București. Și au apărut aceste buletine. Mare parte dintre ei cred că s-au testat în vederea unei plecări. N-or să mai plece, sperăm să se facă bine”, a declarat directorul DSP Prahova, Bogdan Cristian Nica, pentru Digi24

Sunt 21 de state din Europa care au interzis sau au impus restricții la intrarea pe teritoriul lor pentru cetățenii care vin din România. Este vorba despre Belgia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

De exemplu, românii care vor să meargă în Grecia trebuie să prezinte rezultatele unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de 3 zile, plus un formular electronic. În Cipru, cetățenii români pot intra doar dacă prezintă un certificat medical de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi avertizează pe cei care călătoresc în Belgia că România a fost inclusă în zona portocalie, iar autorităţile din regat pot stabili măsuri şi recomandă vigilenţă crescută. Tot în weekend, restricții a impus la granițe și Ungaria.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.