Zeci de refugiați ucraineni vor participa la o campanie voluntară de ecologizare

FOTO: Curățăm România/Facebook
FOTO: Curățăm România/Facebook

Peste 50 de refugiați din Ucraina vor participa, sâmbătă, în campania de ecologizare „Curățăm România”, la Brașov. Acțiunea va fi organizată în zona „La Iepure, începând cu ora 10:00.

Ucrainenii care se implică voluntar în campanie beneficiază de sprijinul Centrului Comunitar „Brașov pentru Ucraina” și al Centrului de Integrare pentru Migranți Brașov.

„În săptămânile precedente, în cadrul comunității de refugiaţi a apărut dorința pentru o acțiune de ecologizare ca modalitate de mulțumire pentru ajutorul acordat de brașoveni. Așadar, dorim să ne alăturăm eforturile și a folosi acest pretext ca punct de interacțiune între comunitatea de migranți și brașoveni”, a explicat Cosmin Haraga, responsabil comunicare Centrul de Integrare pentru Migranți Brașov.

Prima acțiune de ecologizare în cadrul campaniei „Curățăm România” a avut loc în 16 aprilie.

Campania este un proiect derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, sub sloganul „O țară fără deșeuri abandonate!”

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.