Windows 12 ar putea fi cu abonament

FOTO: itkannan4u?pixabay.com
FOTO: itkannan4u?pixabay.com

Microsoft ar lua în considerare ca Windows 12, versiune care urmează să se lanseze în curând, să fie pe baza unui abonament, potrivit PCmag.

Această informație se bazează pe descoperirea unor fragmente de cod în versiunile preview ale Windows, care fac referire la plata unei subscripții.

În acest moment se plătește o singură taxă, pentru întreaga durată de viață a softului. Posibila abordare a Microsoft este să ceară lunar o taxă și în funcție de nivelul acesteia, utilizatorul să aibă acces la diferite funcționalități.

Un avantaj pentru producători ar fi că vor putea scădea prețurile la device-urile cu Windows, pentru că l-ar putea instala gratuit, având în vedere că viitorul cumpărător va trebui să-și facă un cont separat.

Se mai vehiculează și că ar putea exista o versiune mai ieftină sau chiar gratis pentru utilizatorii care sunt de acord să li se afișeze reclame care vin de la Microsoft.

Deocamdată nu este clar când se va lansa Windows 12.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.