Vrei să-ți personalizezi halate medicale, salopete sau alte uniforme? Iată ce trebuie să faci

În ziua de astăzi, profesionalismul specialiștilor din orice domeniu este caracterizat și de înfățișare, de felul în care se prezintă. Uniforma este articolul vestimentar care îți oferă prima informație despre persoana care stă în fața ta.

Tocmai din acest motiv, o uniformă, indiferent de meserie, trebuie să fie impecabilă, de calitate, și să reprezinte compania și profesionalismul persoanei.

Fie că vorbim despre uniforme medicale, costume de bucătari, de curățenie, costume de pază sau salopete pentru service auto, recomandarea în ziua de astăzi este ca îmbrăcămintea să fie și personalizată cu logo-ul companiei, pentru o mai bună expunere.

Personalizarea uniformelor

Există cel puțin 2 metode diferite prin care uniformele sau materialele textile pot fi personalizate cu logo-ul unei companii sau cu alte inscripții: prin broderie computerizată și prin serigrafie.

Broderia e un tip de cusătură în relief realizată pe suport textil, în diferite culori. Programele computerizate permit realizarea oricărui tip de broderie cu precizie maximă a detaliilor și a combinațiilor de culori, text, sigle și elemente grafice.

Broderia personalizată poate fi folosită pe halate medicale, prosoape, așternuturi de pat, salopete sau alte obiecte promoționale. Broderiile se remarcă prin versatilitate, se poate broda oricare zonă a echipamentului și se pot pune detalii grafice de excepție. Broderia personalizată are rezistență deosebită la murdărie și durabilitate în timp.

A doua metodă de personalizare este serigrafia. Procesul de serigrafie e unul mai complex: se machetează și se pregătește grafica, se imprimă filmul serigrafic și apoi se expune filmul pe o sită serigrafică pentru ca în final să se petreacă imprimarea și uscarea acesteia.

Imaginile realizate prin această tehnică de imprimare serigrafică sunt formate din multe puncte, cu ajutorul șițelor serigrafice. În jur de 300 de puncte pe fiecare metru pătrat, iar imaginea obținută are o rezoluție maximă de 200 dpi.

Vopseaua folosită poate fi pe bază de apă sau solvenți, ori de tip plastisol, în funcție de tipul printului. Vopseaua serigrafică are un aspect omogen imprimeului, culorile sunt intense și au o rezistență ridicată la spălat. Se poate folosi și vopseaua fotosensibilă care e vizibilă doar la lumină, vopseaua fosforescentă sau cea termosensibilă.

Serigrafia e o tehnică ce permite imprimarea unor imagini de calitate, în culori vii care nu se deteriorează după spălări repetate.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.