Votează-ți locul favorit din România, la competiția Destinația Anului 2022

Foto: Facebook www.destinatiaanului.ro
Foto: Facebook www.destinatiaanului.ro

Până pe 10 aprilie, poți vota Destinația Anului 2022, cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern. Concursul urmărește popularizarea destinațiilor turistice ale României, în mediul online și emisiuni TV. Aflată la a doua ediție, competiția a introdus o jurizare extinsă, în două etape, pe regiuni și națională. Persoanele care doresc să voteze pentru acest clasament o pot face prin accesarea platformei www.destinatiaanului.ro, unde au posibilitatea să nominalizeze o destinație de oriunde din România, din cele 2 categorii, respectiv city break și localități turistice.

Până în prezent, pe platforma www.destinatiaanului.ro s-au adunat deja mii de nominalizări, atât de la românii din țară, cât și din diaspora. Spre exemplu, pentru regiunile Moldova, Bucovina, la secțiunea city break, cele mai multe nominalizări sunt pentru: Iași, Piatra Neamț, Suceava, Botoșani și Galați. În ceea ce privește secțiunea localități turistice, cele mai votate au fost  Vatra Dornei, Dărmănesti, Gura Humorului, Durău și Slănic Moldova.

În regiunile Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș, la secțiunea city break, cele mai multe nominalizări sunt pentru: Sibiu, Hunedoara, Oradea, Brașov și Timișoara, iar la secțiunea localități turistice regăsim Cund, Sighișoara, Sibiel, Rimetea și Borsec.

În regiunile Oltenia, Muntenia și Dobrogea, la secțiunea city break, cele mai multe nominalizări sunt pentru: Craiova, Târgoviște, Brăila, București și Constanța, iar la secțiunea localități turistice se regăsesc Valea Doftanei, Brezoi, Peștera-Padina, Sfântu Gheorghe și Sulina.

Cele șase destinații cu cele mai mari scoruri vor beneficia de promovare națională intensă, atât pe social media, cat și prin emisiunile Destinația Anului, difuzate pe Prima TV. Gazda emisiunii, Gianina Corondan, va călători cu echipa de filmare în fiecare destinație, de unde va realiza emisiuni cu principalele atracții ale zonei.

„Sunt încântată să mă alătur aventurii numite Destinația Anului, să fim îndrumați de locuitorii și cunoscătorii locurilor de însemnătate aparte și sunt convinsă că vom scoate la iveală strălucirea unor destinații de petrecut timpul liber oriunde în țară, vom dovedi că nu e musai să treci granița pentru a avea parte de așa ceva. Că la noi s-a inventat proverbul: Omul sfințeste locul”, a declarat Gianina Corondan.