Viorica Vodă a dat detalii despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă: „Un regizor mi-a smuls sutienul”

viorica vodă
Viorica Vodă. Sursa: Captură PRO TV

Invitată în emisiunea ”La Măruță” de la PRO TV, actrița Viorica Vodă a dat detalii despre cazurile de hărțuire sexuală la care a fost supusă după rolul pe care l-a avut în filmul ”Filantropica”.

Ea a vorbit pentru prima dată despre hărțuirea sexuală din industria cinematografică și a teatrului pe scena Teatrul Național București, la Gala Premiilor Gopo. Cu această ocazie, actrița în vârstă de 45 de ani a dezvăluit că a făcut ani de psihoterapie din cauza hărțuirii sexuale din sistem.

În emisiunea de la postul de televiziune PRO TV ea a vorbit despre un regizor ”care avea o vârstă destul de respectabilă”, și care i-a cerut la un moment dat, pentru un rol într-un serial, să îl sune pe el, personal, seara. Vodă nu a dezvăluit numele regizorului și a spus că nu știe dacă acesta mai trăiește.

Ulterior, pentru că Viorica Vodă nu l-a sunat, regizorul a forțat-o să rămână fără sutien într-o scenă despre care ea nu fusese anunțată.

„Nu l-am sunat. Filmarea a fost destul de dificilă, era pe tren, eu jucam un fel de securistă, ceva de genul, ți-am zis că am mers numai pe tipologia asta mult timp pe film, frivolități în toate ipostazele, eu așa le spun, și aveam cu marele actor Motoi, a fost un actor important, eram flatată, uau, joc cu Motoi, și la un moment dat regizorul respectiv mi-a cerut să renunț la sutien, deci eram în cușetă, că vezi Doamne, așa era motivația, că acele femei erau expuse și făceau orice ca să obțină informații.

N-am vrut să fac treaba asta pentru că nu am fost pregătită, nu discutasem. Lucrurile astea se discută înainte. Am reacționat destul de … cum să spun, așa, de … nepregătită, domn regizor, dar cu tact și eleganță. A început să urle, efectiv, în tot trenul ăla, repet, că s-a închiriat un tren, că era undeva spre Moldova, așa, m-a jignit verbal față de toată echipa. Nu pot să redau scena. M-a ridicat pur și simplu și mi-a smuls sutienul de pe mine. Deci, când spun, mi-a smuls sutienul și mi-a cerut să am o scenă erotică sau ceva cu colega mea Aniela Petreanu, care a jucat la Divertis, o actriță de comedie foarte bună.

Evident că reacția a fost destul de șocată. Cu toată echipa de față. Eu m-am blocat, am început să plâng. Tremuram, visceral, deci efectiv tremuram, plângeam cu sughițuri și i-am spus dar nu aveți dreptul să puneți mâna pe mine. Adică lucrurile astea sunt lipsite de profesionalism”, a spus actrița la PRO TV.