Viorica Dăncilă vrea să-l suspende pe Klaus Iohannis. Președintele e în Japonia!

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Dată jos din capul mesei Guvernului de către Parlament, prin adoptarea moțiunii de cenzură, Viorica Dăncilă, liderul PSD, vorbește pentru prima oară de o eventuală suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

Dacă predecesorul doamnei Dăncilă, în prezent deținutul Liviu Dragnea, a evitat mereu varianta suspendării președintelui, actualul lider al PSD crede că un eventual Guvern PNL nu are nicio șansă.

”Nu este cvorum înseamnă că nu au cum să treacă acest guvern. Nu cred că se pune ca și cum ar fi picat”, a declarat Dăncilă la Antena 3, precizând că ”dorința PSD este să intre în opoziție”.

Cât despre Klaus Iohannis, cu care se va duela la urne în 10 noiembrie, în primul tur al alegerilor prezidențiale, Dăncilă a declarat: ”Atâta timp cât președintele, care trebuie să fie un model pentru ceilalți, încalcă legea fundamentală, normal ar fi să începem demersurile pentru suspendare, dar sunt un om căruia îmi pasă de această țară și de ce se întâmplă. Dacă venim cu suspendarea, îmi e teamă că vom arunca țara în haos”.

Dăncilă: ”Președintele a introdus România în haos”

Conflictul dintre liderul de la Cotroceni și șefa PSD nu este unul proaspăt. La un moment dat, Liviu Dragnea îl acuza pe Iohannis că ar fi țipat la Dăncilă, în alte numeroase instanțe cei doi s-au contrat dur în declarații.

„Să ştiţi că o să luăm în calcul şi suspendarea președintelui. Avem acest instrument, o să discut cu colegii mei, luăm în calcul şi suspendarea preşedintelui pentru că atâta timp cât ceri fiecărui cetăţean să respecte Constituţia, nu poate ca cel care trebuie să fie un exemplu pentru ceilalţi să încalce legea fundamentală”, a mai precizat Viorica Vasilica Dăncilă.

”Preşedintele a introdus România în haos, preşedintele trebuie să găsească soluţii. Este obligaţia lui, este obligaţia prin funcţia pe care o ocupă”, a concluzionat Dăncilă.

Între timp, președintele Iohannis se află în vizită în Japonia, unde a fost primit de premierul Shinzo Abe. Șeful statului va participa la ceremonia de întronizare a împăratului Naruhito.